Sandviks aktie återhämtar sig efter något efter rapport-tapp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Sandviks aktie återhämtar sig efter något efter rapport-tapp

Sandviks

Verkstadsbolaget Sandviks aktie visar tecken på återhämtning under företagets rapportkonferens. VD Stefan Widing menar att den svaga marginalen i det första kvartalet kan hänföras till lägre volymer inom gruvverksamheten men förväntar att företaget kommer att återhämta volymerna under resten av 2021.

  • Sandviks aktie, som var nere med så mycket som 4,5 procent, började klättra under rapportkonferensen.
  • VD Stefan Widing förutspår en återhämtning av volymerna under resten av året.

Under den pågående rapportkonferensen uttryckte Stefan Widing, Sandviks VD, att den svaga marginalen i första kvartalet främst berodde på minskade volymer inom gruvverksamheten. Trots detta förutser Widing att företaget kommer att kunna återhämta dessa volymer under resten av året.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Aktien börjar klättra

Under rapportkonferensen, som inleddes klockan 13, började Sandviks aktie visa tecken på återhämtning. Aktien som tidigare var nere med så mycket som 4,5 procent, handlas nu med en nedgång på 2,5 procent.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen och kommer att fortsätta hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar på marknaden.

Börskollen om Sandvik

Sandvik är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SAND på Large Cap. Sandvik verkar inom sektorn Industri och aktien har 47351 st ägare hos Avanza samt 10714 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sandvik är en global industrikoncern. Bolaget är specialiserade inom utveckling, tillverkning och vidare marknadsföring av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Bolaget grundades ursprungligen 1862 och är idag verksamma på global nivå. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sandvik, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sandvik

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sandvik

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt