Sänkt riktkurs för e-handelsföretaget efter svag kvartalsrapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sänkt riktkurs för e-handelsföretaget efter svag kvartalsrapport

Sänkt

Enligt en nyligen genomförd analys sänker Analysguiden sin riktkurs för e-handelsföretaget Tura Group. Detta efter att företaget presenterade lägre siffror i sin tredje kvartalsrapport och Analysguiden därför justerar ner sina förväntningar för både omsättning och resultat.

Tura Group rapporterade förra veckan en nästan 14 procentig nedgång i omsättning till 210,7 miljoner kronor, från tidigare 244,3 miljoner. Företagets ebitda-resultat föll även det, till 13 miljoner kronor från föregående 19,4 miljoner. Med dessa siffror i åtanke har Analysguiden reviderat sina prognoser för Tura Groups framtida prestationer.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Nedjusterade förväntningar för kommande år

I sin analys kommenterar Analysguiden: "Med det svagare utfallet i tredje kvartalet drar vi ner våra förväntningar även för det sista kvartalet – omsättning såväl som resultat. Vi justerar ner våra försäljningsestimat med 7,5 procent för 2023 och lika mycket för 2024 och 2025. Våra estimat på nettoresultatet justeras ner med 40 procent i genomsnitt för prognosperioden 2023-2025".

Detta har resulterat i att Analysguiden sänkt sin riktkurs för Tura Group från 8 kronor till 5 kronor. Nedjusteringen av förväntningarna och riktkursen speglar den osäkerhet som råder kring företagets framtida prestationer och lönsamhet.

Om Tura Group

Tura Group är ett bolag från Sverige och listat på Spotlight. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 514st ägare hos Avanza samt 195st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Tura är en distributör med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolaget erbjuder återförsäljare i huvudsak tillbehör inom konsumentelektronik: ljud, video, mobil, dator, foto, gaming, TV, baby samt hem och hushåll. Utöver det bedrivs även handel inom professionell foto, video och skrivare. Bolaget grundades 2021 som SPACett och har sitt huvudkontor i Kungsbacka.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tura Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tura Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.