Sänkt riktkurs för Waystream efter svag rapport
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sänkt riktkurs för Waystream efter svag rapport

Sänkt

En ny uppdragsanalys från Analysguiden avslöjar att de har beslutat att sänka sin riktkurs för teknikbolaget Waystream till 50 kronor, från en tidigare riktkurs på 64 kronor. Detta följer efter ett svagt tredje kvartal för företaget.

Försäljningsestimatet för år 2023 har justerats ner till 120 miljoner kronor, en minskning från tidigare 153 miljoner kronor. Antagandet om rörelseresultatet för helåret har också minskats, från 15 miljoner kronor till 5 miljoner kronor.

Detta skriver Analysguiden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En ny riktkurs för Waystream

Analysguiden har också sänkt sin riktkurs för företaget till 50 kronor, tidigare satta till 64 kronor. Detta motsvarar ett p/e-tal på 21 baserat på den uppskattade vinsten per aktie för 2024. Detta framgår av kommentaren som Analysguiden har gett i samband med deras senaste uppdragsanalys.

Dessa justeringar kommer i kölvattnet av ett svagare tredje kvartal för Waystream. Det återstår att se vilken effekt detta kommer att ha på bolagets framtida prestation och hur marknaden kommer att reagera på dessa nya siffror.

Om Waystream

Waystream är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3560st ägare hos Avanza samt 597st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Waystream Holding utvecklar och säljer fiberbaserad bredbandsutrustning, vilket främst innefattar switchlösningar och intelligenta routrar. Lösningar som levereras inkluderar realtidsövervakning, Punkt-till-Punkt (PtP)-, SDN och MPC lösningar. Utöver kärnverksamheten erbjuder bolaget tillhörande teknisk support, utbildning och teknisk rådgivning. Bolaget har rötter inom PacketFront-gruppen men avknoppades under 2012 som separat bolag. Huvudkontoret ligger i Kista.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Waystream

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Waystream

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.