Scandi Standard siktar på förbättrad rörelsemarginal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Scandi Standard siktar på förbättrad rörelsemarginal

Scandi

Scandi Standards vd Jonas Tunestål är övertygad om att bolaget kommer att nå sitt finansiella mål om en rörelsemarginal på sex procent. Han pekar på ökad försäljning och effektivisering av värdekedjan som nyckelfaktorer i bolagets strategi.

  • Scandi Standard siktar på en rörelsemarginal på 6 procent.
  • Ökad försäljning och förbättrad effektivitet i värdekedjan är huvudstrategierna.
  • Grupo Lusiaves har blivit största ägare i bolaget.

Strategi för tillväxt och effektivisering

Jonas Tunestål, vd på Scandi Standard, uttrycker stark tilltro till bolagets förmåga att nå sitt finansiella mål om en rörelsemarginal på sex procent. I en intervju med Affärsvärlden förklarar han att strategin i huvudsak bygger på att öka försäljningen samt att förbättra effektiviteten i hela värdekedjan. "Vi tror stenhårt på att att vi kan nå målet och har en plan på hur vi tar oss dit. I stora drag handlar det om att öka försäljningen och förbättra effektiviteten i värdekedjan – där ligger jättestora pengar", säger Tunestål.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ägarförändringar och styrelsekompetens

Under de senaste månaderna har det portugisiska kycklingbolaget Grupo Lusiaves gjort flera betydande aktieköp i Scandi Standard. Dessa köp har resulterat i att Grupo Lusiaves nu är den största ägaren i bolaget, vilket innebär att de har gått om tidigare största ägaren Öresund. Tunestål kommenterar att det inte är hans uppgift att ha åsikter om ägarförändringarna, men betonar att Paulo Gaspar från Lusiaves, som sitter i Scandi Standards styrelse, bidrar med betydande kompetens och erfarenhet.

Hos oss på Börskollen ser vi fram emot att följa Scandi Standards utveckling och hur bolaget arbetar för att nå sina finansiella mål. Det blir intressant att se hur de kommer att implementera sina strategier för att förbättra både försäljning och effektivitet.

Börskollen om Scandi Standard

Scandi Standard är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SCST på Mid Cap. Scandi Standard verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 4628 st ägare hos Avanza samt 1066 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Scandi Standard är ett företag som specialiserar sig på livsmedel gjorda av kyckling. Företaget erbjuder en mångsidig produktportfölj och innefattar välkända lokala varumärken som Kronfågel, Danpo och Den Stolte Hane. De är engagerade i hela produktionsprocessen, från uppfödning av kycklingar till distribution av färdiga produkter på marknaden. För närvarande är Scandi Standards verksamhet huvudsakligen fokuserad på den skandinaviska regionen. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Scandi Standard, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Scandi Standard

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt