Scandi Standard (SCST) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Scandi Standard aktie

SCST  

Scandi Standard är en leverantör av kycklingbaserade livsmedel. Bolaget har en bred produktportfölj och inkluderar lokala varumärken som Kronfågel, Danpo och Den Stolte Hane. Bolaget är verksamma inom hela produktionscykeln, från uppfödning till distribution på marknaden. Idag innehar Scandi Standard verksamhet främst koncentrerad inom den skandinaviska marknaden. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Scandi Standard tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Livsmedel. Bolaget har ett börsvärde på 3 738 MSEK, en omsättning på 9 935 MSEK och med ett resultat på 233 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Scandi Standard

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Scandi Standard (SCST) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Scandi Standard aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern SCST. Aktien har ett P/E-tal på 16 och P/S-tal på 0.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Scandi Standard utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Scandi Standard senaste utdelning är 1.3 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.2% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Scandi Standard Avanza – se aktiekurs idag

Se Scandi Standard senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Scandi Standard – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Scandi Standard.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Scandi Standard.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Scandi Standard

Scandi Standard

TickerSCST
ListaMid Cap
LandSverige
SektorDagligvaror
BranschLivsmedel
Börsvärde3 738 MSEK
Omsättning9 935 MSEK
Vinst233 MSEK
P/E16
P/S0.4
Utdelning1.3 SEK
Direktavkastning2.2%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Scandi Standard

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Scandi Standard? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter