Scandidos siktar på stora kostnadsbesparingar och potentiell aktieuppgång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Scandidos siktar på stora kostnadsbesparingar och potentiell aktieuppgång

Scandidos

Medicinteknikföretaget Scandidos avser att göra betydande kostnadsbesparingar på 10 miljoner kronor på årsbasis. Företaget, som nyligen vann en stor order från Kina, har också förhoppningar om att deras samarbete med IBA ska ge ytterligare positiva effekter. Affärsvärlden, som analyserat bolaget, ser en potential för aktieuppgång på 40 procent på ett par års sikt.

  • Scandidos planerar kostnadsbesparingar på 10 miljoner kronor årligen.
  • Bolaget har nyligen vunnit en betydande order från Kina.
  • Affärsvärlden ser en potential för en aktieuppgång på 40 procent inom en snar framtid.

Scandidos, som utmärker sig inom medicinteknikbranschen, är på gång att genomföra en omfattande kostnadsminskning. Denna åtgärd förväntas bidra till en stark vinsttillväxt under de kommande åren. Företaget har också nyligen säkrat en stor order från Kina, vilket ytterligare stärker dess ekonomiska position.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En ljus framtid för Scandidos-aktien

Affärsvärlden har analyserat Scandidos och deras slutsats är mycket lovande för bolagets aktieägare. Tidningen förutser en potentiell aktieuppgång på 40 procent inom ett par år, givet att Scandidos lyckas med sina planerade kostnadsbesparingar. Dock framhålls det att likviditeten i aktien är svag, vilket är vanligt bland mindre bolag.

Investering i Scandidos kan vara attraktivt för de som inte fruktar risk och har tålamod. Affärsvärlden anser att Scandidos-aktien är mer intressant än på länge och ger ett köpråd för aktien.

Om ScandiDos

ScandiDos är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Hälsovård och aktien har 895st ägare hos Avanza samt 338st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

ScandiDos är verksamma inom medicinteknik. Bolaget erbjuder produkter och system för kvalitetssäkring av avancerad strålterapi mot cancer. Systemen uppmäter med hög noggrannhet och analyserar stråldosen inför och under pågående strålbehandling. Bolaget grundades 2002 och den första produkten lanserades 2006. Sedan starten har Scandidos levererat till strålterapikliniker på global nivå. Huvudkontoret ligger i Uppsala.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om ScandiDos

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien ScandiDos

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt