Scandinavian Enviros fabriksprojekt i Uddevalla avslogs klimatbidrag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Scandinavian Enviros fabriksprojekt i Uddevalla avslogs klimatbidrag

Scandinavian

Scandinavian Enviros planerade fabriksbygge i Uddevalla har blivit nekat klimatbidrag som de ansökte om 2022. Trots avslaget från Naturvårdsverket, är företaget optimistiskt och menar att de har tillräckligt med finansiella resurser för att fortsätta bygget. IR-ansvarig på Enviro, Mårten Wikforss, ser avslaget som en bekräftelse på företagets solida finansiella ställning.

  • Scandinavian Enviros fabriksprojekt i Uddevalla blev nekat klimatbidraget de ansökte om 2022.
  • Trots avslaget är företaget fortfarande optimistiskt och planerar att fortsätta bygget med egna finansiella resurser.
  • Enviro och riskkapitalbolaget Antin har ett gemensamt projekt att bygga fabriker över Europa med en kapacitet att återvinna upp till en miljon ton däck per år 2030.

Klimatbidraget inte avgörande

Enligt Mårten Wikforss, IR-ansvarig på Enviro, står företaget inte och faller med det nekade klimatbidraget. "Den goda nyheten är att de bedömer att bolaget inte behöver någon extra finansiell hjälp från dem, för det kommer bolaget att klara alldeles utmärkt själv," säger Wikforss till Dagens industri.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Gemensamt fabriksprojekt med Antin

Det sökta klimatbidraget på 150 miljoner kronor skulle ha tillfallit det gemensamma företaget som Enviro bildat tillsammans med riskkapitalbolaget Antin. Enviro har möjlighet att köpa in sig i det gemensamma företaget med upp till 30 procent. Företaget planerar att bygga fabriker över Europa med en kapacitet att återvinna upp till en miljon ton däck per år 2030.

Vid Börskollen följer vi noga hur situationen utvecklas och hur detta kommer att påverka aktieägarna i Scandinavian Enviro och Antin.

Börskollen om Scandinavian Enviro

Scandinavian Enviro är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SES på First North. Scandinavian Enviro verkar inom sektorn Industri och aktien har 17363 st ägare hos Avanza samt 1885 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Scandinavian Enviro Systems har en patenterad teknik för utvinningen utav kimrök, olja, stål och gas genom återvinning av uttjänta däck. De utvunna materialen säljs till industrin och återanvänds i nya produkter. Bolaget driver egen demonstrations- och återvinningsanläggning i Åsensbruk, Dalsland, och säljer nyckelfärdiga anläggningar på en världsmarknad. Bolagets huvudkontor ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Scandinavian Enviro, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Scandinavian Enviro

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt