Scania överväger flytt från Södertälje – rätt förutsättningar viktiga
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Scania överväger flytt från Södertälje – rätt förutsättningar viktiga

Scania

Lastbilstillverkaren Scania uttrycker osäkerhet om företagets framtid i Södertälje. Om de rätta villkoren inte finns kvar i staden kan företaget komma att söka sig till nya platser för sitt huvudkontor, enligt Scanias globala chef för industriutveckling i en intervju med Dagens industri.

Scanias globala chef för industriutveckling, Lars-Henrik Jörnving, uttalar sig i en intervju med Dagens industri om företagets möjliga förändringar gällande dess huvudkontor. Om de nödvändiga förutsättningarna för företaget inte uppfylls i Södertälje, kommer Scania att börja överväga andra platser för sitt huvudkontor.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

De nödvändiga förutsättningarna för Scania

Jörnving betonar att det för Scania är avgörande att ha goda villkor för industriell verksamhet i Stockholmregionen. Dessutom är det essentiellt att ha tillgång till kvalificerade medarbetare och universitet. En annan avgörande faktor är en konkurrenskraftig lagstiftning.

"Det är klart att vi vill fortsätta att utveckla verksamheten, men om inte förutsättningarna är riktiga kommer vi att titta på andra alternativ - och än mer så när vi nu ingår i en global grupp, Traton", säger Jörnving till Dagens industri.

Om Traton

Traton är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Industri och aktien har 9074st ägare hos Avanza samt 1761st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Traton är verksamma inom fordonsbranschen. Bolagets specialistkompetens återfinns inom tillverkning och utveckling av större lastbilar för industriellt bruk. Lastbilarna säljs under varierade varumärken där de mest kända inkluderar Scania, MAN, samt RIO. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Munchen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien MAN

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt