Scania stuvar om i ledningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Scania stuvar om i ledningen

Scania

I ledningen för lastbilstillverkaren Scania, som är en del av tyska Traton, sker det förändringar. Två personer kommer att lämna sina positioner, inklusive en person som sitter i ledningen. Detta rapporterar Dagens Industri.

Anders Williamsson, som varit chef för forskning och utveckling samt inköp på Scania sedan 2016, kommer att lämna sin post den 1 november. I framtiden kommer han istället att fungera som senior rådgivare, enligt uppgifter till Dagens Industri.

Ny forsknings- och utvecklingschef utsedd

Niklas Klingenberg, som för närvarande är chef för bland annat chassiutvecklingen, kommer att ta över rollen som forsknings- och utvecklingschef på Traton. Han kommer även att vara tillförordnad chef på Scania.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ytterligare en avgång

Teknikchefen Claes Erixon kommer också att lämna Scania. Det är för närvarande oklart vilken roll han kommer att ha i framtiden och vem som kommer att ta över hans nuvarande position.

Om Traton

Traton är verksamma inom fordonsbranschen. Bolagets specialistkompetens återfinns inom tillverkning och utveckling av större lastbilar för industriellt bruk. Lastbilarna säljs under varierade varumärken där de mest kända inkluderar Scania, MAN, samt RIO. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Munchen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien MAN

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt