SEB höjer Peab till köp med anledning av förbättrad bostadsmarknad
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

SEB höjer Peab till köp med anledning av förbättrad bostadsmarknad

SEB

SEB har uppgraderat byggbolaget Peab till köp från neutral, baserat på företagets höga bostadsexponering och tecken på en återhämtande bostadsmarknad. Banken menar att Peab är det företag som kommer gynnas mest av en förbättrad bostadsmarknad. Dessutom presenterar SEB en ny riktkurs för Peab på 75 kronor, vilket är en höjning på 36 procent.

  • SEB uppgraderar Peab till köp baserat på tecken på en återhämtande bostadsmarknad.
  • Banken presenterar en ny riktkurs för Peab som ligger 36 procent högre än tidigare.

Enligt SEB finns det starka indikationer på att bostadsmarknaden är på uppgång och att volymerna återhämtar sig från tidigare bottennivåer. Dessa faktorer gör att Peab är välpositionerat för att dra nytta av den positiva trenden.

Peab gynnas mest av en förbättrad bostadsmarknad

"Vi tror att Peab är den bland dess huvudsakliga sektorkollegor som gynnas mest av en förbättrad bostadsmarknad", skriver SEB i sin analys. Detta beror på att Peab har en hög bostadsexponering, vilket innebär att företaget kommer dra stor nytta av en stigande bostadsmarknad.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ny riktkurs för Peab

SEB har även presenterat en ny riktkurs för Peab. Den nya riktkursen ligger på 75 kronor, vilket är en höjning på 36 procent jämfört med den tidigare riktkursen på 55 kronor. Detta tyder på att SEB har stort förtroende för Peabs framtida prestation på marknaden.

Vi på Börskollen följer noggrant utvecklingen och kommer fortsätta rapportera om eventuella förändringar på bostadsmarknaden och dess påverkan på byggbolag som Peab.

Börskollen om Peab

Peab är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PEAB B på Large Cap. Peab verkar inom sektorn Industri och aktien har 36911 st ägare hos Avanza samt 5957 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Peab bedriver verksamhet inom bygg och anläggning. Verksamheten utgår ifrån affärssegmenten bygg, anläggning, industri samt projektutveckling. Tjänsterna som erbjuds innefattar diverse tjänster inom anläggning, avfallshantering, asfalt och betong, bostadsproduktion, elteknik och underhåll. Bolaget har störst verksamhet inom den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Förslöv.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Peab, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SEB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt