Securitas överväger att sälja flygplatsverksamhet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Securitas överväger att sälja flygplatsverksamhet

Securitas

Säkerhetsföretaget Securitas överväger att sälja sin flygplatsverksamhet och har anlitat Bank of America som rådgivare. Enligt Nordic Knowledge Partners, specialiserade på företagsaffärer, rapporterar Dagens Industri att denna verksamhet har haft utmaningar som påverkat koncernens resultat.

  • Securitas flygplatsverksamhet har 26 000 anställda.
  • Verksamheten står för 6 procent av koncernens omsättning.
  • Utmaningar inom flygplatsverksamheten har påverkat resultaten i Europa.

Säkerhetsjätten Securitas har tagit hjälp av Bank of America för att undersöka en potentiell försäljning av sin flygplatsverksamhet. Enligt Dagens Industri rapporterar Nordic Knowledge Partners att verksamheten, som omfattar 26 000 anställda, står för cirka 6 procent av Securitas totala omsättning. Det motsvarar cirka 9 miljarder kronor av koncernens totala omsättning på 157 miljarder kronor förra året.

Utmaningar inom flygplatsverksamheten

I den senaste rapporten från Securitas framgår att Europa har haft ett svagt resultat, främst på grund av utmaningar inom flygplatsverksamheten. Bolaget har haft problem med att hantera nya kontrakt, vilket har påverkat resultatet negativt. IR-chefen Micaela Sjökvist nämnde för Dagens Industri att de problematiska kontrakten inte rörde flygplatser i Sverige, men hon ville inte specificera vilka flygplatser som var drabbade.

Positiv utveckling på börsen

Trots dessa utmaningar har Securitas aktiekurs stigit med cirka 7,5 procent hittills i år. Detta kan ses som ett tecken på marknadens förtroende för bolagets långsiktiga strategi och förmåga att hantera eventuella utmaningar. Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och kommer att rapportera om eventuella förändringar i Securitas strategi och verksamhet.

Börskollen om Securitas

Securitas är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SECU B på Large Cap. Securitas verkar inom sektorn Industri och aktien har 31803 st ägare hos Avanza samt 7158 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Securitas är ett internationellt företag som specialiserar sig på säkerhetstjänster. De tillhandahåller en mängd olika tjänster, inklusive fast och rörlig övervakning, elektronisk säkerhet, brandskydd, GPS-tjänster och diverse riskhantering. Företagets kunder finns inom många olika sektorer och är spridda över hela världen. Huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Securitas, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Securitas

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt