Sjöstrand Coffee satsar på e-handel – Analytiker ser kortsiktiga risker
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Sjöstrand Coffee satsar på e-handel – Analytiker ser kortsiktiga risker

Sjöstrand

Sjöstrand Coffee, tillverkaren av kaffemaskiner och kaffekapslar, planerar att utöka sin närvaro inom e-handel under 2024. Detta meddelades i en analys från Affärsvärlden där de också beräknar en potentiell aktieuppgång på 12 procent. Trots potentialen för tillväxt, varnar Affärsvärlden för att den kortfristiga tillväxten kan påverkas negativt av denna strategi.

  • Sjöstrand Coffee planerar att fokusera mer på e-handel under 2024 för att driva tillväxt.
  • Affärsvärlden förutspår en möjlig aktieuppgång på 12 procent på några års sikt, men varnar samtidigt för en potentiell kortfristig nedgång i tillväxten.

Sjöstrand Coffee, som såg en tillväxt på 19 procent förra året med en omsättning på över 31 miljoner kronor, ser e-handel som en nyckel till fortsatt expansion. Affärsvärlden menar dock att förflyttningen till mer e-handel kan skapa en kortfristig risk för tillväxten.

Strategiskt drag för att kontrollera försäljningskedjan

Enligt Affärsvärlden kan det strategiska beslutet att satsa mer på e-handel vara fördelaktigt för Sjöstrand Coffee på lång sikt. Det skulle ge företaget större kontroll över försäljningskedjan. Detta trots att likviditeten i aktien är låg, vilket kan vara ett avskräckande faktor för potentiella investerare. Däremot uppmärksammar Affärsvärlden att ett högt insynsägande är ett plus i kanten.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Slutsats: Neutralt råd

I sin slutsats ger Affärsvärlden ett neutralt råd angående Sjöstrand Coffees aktie. De väger företagets långsiktiga tillväxtpotential mot de kortfristiga riskerna och konstaterar att det finns både för- och nackdelar med företagets nya strategi.

Här på Börskollen kommer vi att fortsätta att noga följa Sjöstrand Coffees utveckling för att hålla våra läsare uppdaterade.

Börskollen om Sjöstrand Coffee

Sjöstrand Coffee är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SCC B på Spotlight. Sjöstrand Coffee verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1251 st ägare hos Avanza samt 243 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Sjöstrand Coffee tillverkar och utvecklar espressomaskiner, mjölkskummare och tillhörande kaffekapslar. Visionen är att erbjuda ett bättre ekologiskt alternativ där kapslarna är gjorda av växtfiber istället för det traditionella materialet som består av metallkomponenter. Bolaget har sitt huvudkontor i Ingarö.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Sjöstrand Coffee, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sjöstrand Coffee

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Sjöstrand Coffee

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt