Skambud från Kopy Goldfields väcker kritik
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Skambud från Kopy Goldfields väcker kritik

Skambud

First North-listade Kopy Goldfields har presenterat ett inlösenförfarande som väckt starka reaktioner. Affärsvärldens uppköpsguide kallar erbjudandet för ett "skambud" och påminner om sina tidigare varningar om att hålla sig borta från aktien.

  • Styrelsen erbjuder 0,35 kronor per aktie till alla utom huvudägarna.
  • Affärsvärlden kritiserar erbjudandet och kallar det ett "skambud".
  • Affärsvärlden gav säljråd för aktien så sent som den 16 maj.

Erbjudande till minoritetsaktieägare

Kopy Goldfields meddelade den 24 maj att alla aktieägare, förutom huvudägarna HC Alliance Group och Magomed Bazhaev, erbjuds att frivilligt lösa in sina aktier för 0,35 kronor per aktie. Detta inlösenförfarande ses i praktiken som ett uppköpsbud.

Varningar från Affärsvärlden

Affärsvärldens uppköpsguide kommenterade budet och påminde om sina tidigare varningar om att undvika aktien. "De som följde vårt råd att hålla sig borta från aktien för ett år sedan har besparat sig mycket huvudvärk", skriver tidningen. Affärsvärlden pekade redan för ett år sedan på hur Bazhaev tidigare agerat fult mot svenska småsparare och att aktien inte borde få handlas med tanke på huvudägarna.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Senaste säljrådet

Affärsvärlden gav även säljråd för Kopy Goldfields aktie så sent som den 16 maj, bara några dagar innan inlösenförfarandet annonserades. Den senaste utvecklingen bekräftar enligt tidningen deras tidigare varningar och kritiken mot bolagets ledning.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noga och håller våra läsare uppdaterade om eventuella nya händelser kring Kopy Goldfields.

Börskollen om Kopy Goldfields

Kopy Goldfields är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern KOPY på First North. Kopy Goldfields verkar inom sektorn Material och aktien har 2379 st ägare hos Avanza samt 630 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kopy Goldfields är ett prospekteringsföretag som främst fokuserar på att utvinna guld i Ryssland. Deras expertis ligger i att hitta markområden med potential för guldutvinning. För närvarande samarbetar de brett med andra företag inom samma bransch och använder partnerskap eller gemensamma projekt (Joint Ventures) för olika utvinningsprojekt. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kopy Goldfields, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kopy Goldfields

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kopy Goldfields

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt