Slaget om USA:s laddmarknad intensifieras – Oljejätten vill köpa Teslas Superchargers
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Slaget om USA:s laddmarknad intensifieras – Oljejätten vill köpa Teslas Superchargers

Slaget

Det brittiska laddningsbolaget BP Pulse, som ägs av oljejätten BP, har aviserat att bolaget är intresserat av att förvärva Teslas Superchargers i USA. Detta kommer i kölvattnet av Teslas annonsering om att man kommer att växa sitt laddnätverk i en långsammare takt.

  • BP Pulse planerar att investera 1 miljard dollar fram till 2030 för att skala upp nätverket.
  • Tesla står för 74 procent av alla snabbladdare i Nordamerika.
  • Blink Charging planerar också att expandera sitt nätverk av laddningsstationer efter Teslas tillkännagivande.

Enligt en rapport från Bloomberg News, med hänvisning till ett uttalande från BP Pulse, har bolaget uttryckt ett starkt intresse för att förvärva fastigheter för att expandera sitt nätverk av laddningsstationer. Detta är ett ökat fokus efter Teslas senaste tillkännagivande om att växa sitt laddnätverk i långsammare takt.

BP Pulse planerar omfattande investering

BP Pulse avser att spendera 1 miljard dollar fram till 2030 för att utöka sitt nätverk, med hälften av summan avsedd för installation av över 3 000 laddningspunkter över hela USA.

Detta kommer efter att Tesla meddelade att det skulle skära ner på utbyggnaden av sitt Supercharger-nätverk, vilket idag står för 74 procent av alla snabbladdare i Nordamerika.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Inte bara BP Pulse ser möjligheter i Teslas tillkännagivande. Även Blink Charging siktar på att expandera sitt eget nätverk av laddningsstationer. Bolagets VD, Brendan Jones, uttalade sig nyligen om en ökning av förfrågningar sedan Teslas tillkännagivande och att de är redo att utnyttja dessa när de omvandlas till faktiska order.

Från Börskollens perspektiv visar detta på den ökade konkurrensen och investeringen inom laddningsinfrastruktur för elbilar, vilket kommer att bli allt viktigare när antalet elbilar väntas öka framöver.

Börskollen om Tesla

Tesla är en amerikansk fordonstillverkare. Bolaget är specialiserade inom eldrivna fordon, där fordonen helt ämnas drivas på el under samma varumärke. Bolaget har även ett globalt supercharger nätverk som möjliggör snabb laddning innan avfärd. Produktionen av bilarna utgår ifrån egna produktionsanläggningar inom den nordamerikanska marknaden. Huvudkontoret är beläget i Palo Alto.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tesla, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt