Smart Eye – En färsk analys av Affärsvärlden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Smart Eye – En färsk analys av Affärsvärlden

Smart

Teknikföretaget Smart Eye har visat starka framsteg på börsen under det senaste halvåret. Aktiens värde steg med 35 procent efter att företaget fick sin största design win någonsin. Men osäkerheten kring företagets likviditet är en faktor att beakta, enligt en analys av Affärsvärlden.

  • Smart Eye har visat starka framsteg på börsen under det senaste halvåret.
  • Affärsvärldens analys pekar på en potentiell ökning av aktiens värde med 77 procent på ett par års sikt.
  • Osäkerheten kring företagets likviditet kan vara en faktor att beakta för potentiella investerare.

Enligt Affärsvärldens analys kan Smart Eyes aktie ha en potential att öka med 77 procent över de kommande åren. Detta kan göra aktien attraktiv för långsiktiga investerare som är villiga att delta i en eventuell nyemission. Men tidningen är försiktig med att ge ett generellt köpråd på grund av osäkerheten kring företagets likviditet.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Smart Eye favorit bland DMS-leverantörer

Smart Eye är en favorit bland leverantörerna av "driver monitoring systems" (DMS), enligt Affärsvärlden. Men tidningen är neutral i sitt råd, eftersom den potentiella risken med företagets likviditet kan påverka aktiens framtida värde.

Om Smart Eye

Smart Eye är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11 201 st ägare hos Avanza samt 4 761 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Smart Eye är ett IT-bolag som utvecklar Eye Tracking System. Systemen används för beteendeanalys hos människor samt inom fordonsindustrin. Verksamheten bedrivs utifrån två affärssegment: Applied Solutions och Research Instruments. Anti Sleep och BlackBird är framtagna av Smart Eye och används inom fordon för att upptäcka om föraren löper risken att somna vid körning. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.