Smart Eye erhåller 100 miljoner kronors order från europeisk biltillverkare
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Smart Eye erhåller 100 miljoner kronors order från europeisk biltillverkare

Smart

Smart Eye har meddelat att de erhållit en ny order från en befintlig kund - en europeisk premiumbiltillverkare. Ordern gäller företagets Automotive Interior Sensing AI, som nu kommer att inkluderas i en ny bilmodell. Produktionen av den nya bilmodellen beräknas starta 2025 och ordern förväntas generera intäkter på cirka 100 miljoner kronor under produktlivscykeln.

  • Smart Eye har fått en ny order från en befintlig kund, en europeisk premiumbiltillverkare, värd 100 miljoner kronor.
  • Ordern gäller företagets Automotive Interior Sensing AI som kommer att inkluderas i en ny bilmodell.
  • Produktionen av den nya bilmodellen startar 2025 och ordern förväntas generera intäkter på cirka 100 miljoner kronor under produktlivscykeln.

Teknikbolaget Smart Eye har tidigare levererat sitt Driver Monitoring-system (DMS) till samma kund, men det här är första gången som deras Cabin Monitoring-system (CMS) kommer att inkluderas i en av kundens bilmodeller.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Potentiell tillväxt i framtiden

Utöver den initiala ordern, beräknas det att möjliga framtida beställningar på samma plattform kan resultera i en intäkt på upp till 500 miljoner kronor under produktens livslängd. Detta visar på den stora potential som finns för företagets teknologi inom fordonsindustrin.

"Vi kan tydligt se att marknaden för interior sensing nu växer väldigt snabbt. Detta är vår femte design win för vår Automotive Interior Sensing AI på två veckor, och vi väntar oss att fler kommer att följa i takt med att fordonsindustrin fortsätter att omfamna de säkerhets- och komfortfunktioner som möjliggörs av denna teknik. Tack vare sammanslagningen med Affectiva 2021 är Smart Eye väl positionerat för att leda denna nya marknad", säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye, i en kommentar.

Hos Börskollen följer vi noggrant utvecklingen hos Smart Eye och deras framfart på den växande marknaden för Automotive Interior Sensing AI.

Börskollen om Smart Eye

Smart Eye är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SEYE på First North. Smart Eye verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11476 st ägare hos Avanza samt 4854 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Smart Eye är ett IT-bolag som utvecklar Eye Tracking System. Systemen används för beteendeanalys hos människor samt inom fordonsindustrin. Verksamheten bedrivs utifrån två affärssegment: Applied Solutions och Research Instruments. Anti Sleep och BlackBird är framtagna av Smart Eye och används inom fordon för att upptäcka om föraren löper risken att somna vid körning. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Smart Eye, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt