Spanska Cobas förvärvar större andel i Academedia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Spanska Cobas förvärvar större andel i Academedia

Spanska

Spanska investeringsbolaget Cobas Asset Management har just ökat sitt ägande i Academedia, det stora utbildningsföretaget. Aktieinnehavet har stigit till 10,13 procent, upp från 6,8 procent i slutet av förra året. Detta markerar en betydande ökning av företagets engagemang i Academedia.

  • Cobas Asset Management har ökat sitt ägande i Academedia till 10,13 procent av aktierna och rösterna.
  • Storägare i Academedia är Mellby Gård, som tidigare var på väg att sälja sina 24,4 procent till fastighetsmiljardären Roger Akelius.
  • Cobas ägande över 10 procent i Academedia innebär att man nu äger en så kallad "corner", vilket stoppar eventuella utköp av bolaget.

Det är intressant att notera att Cobas Asset Management har ökat sitt ägande i Academedia, trots att Mellby Gård, som äger en betydande del av Academedia, tidigare var på väg att sälja sina aktier till fastighetsmiljardären Roger Akelius, men ångrade sig senare.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En seriös och långsiktig investerare

Mellby Gårds vd Johan Andersson kommenterade Cobas intåg i Academedia till Dagens industri. Han uttryckte att han inte personligen har haft kontakt med Cobas, men att de verkar vara en seriös och långsiktig investerare. Han ser fram emot det första mötet med Cobas den här veckan där de ska diskutera företagets framtida planer.

Att Cobas ägande nu överstiger 10 procent innebär att de har tagit en så kallad "corner". Detta innebär att de kan blockera eventuella försök till utköp av bolaget. För oss på Börskollen är det intressant att följa hur denna ägarförändring kan påverka Academedias framtida strategi och utveckling.

Börskollen om AcadeMedia

AcadeMedia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ACAD på Mid Cap. AcadeMedia verkar inom sektorn Industri och aktien har 5145 st ägare hos Avanza samt 1233 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Academedia är ett utbildningsbolag. Bolaget äger och förvaltar förskolor, vuxenutbildningar samt skolor på grund- och gymnasienivå. Skolorna drivs självständigt med egna skolledningar med mål att vara i framkant gällande kvalitet, resultat och nytänkande. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget bildades 1996 och har idag sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om AcadeMedia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien AcadeMedia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt