SSAB kan komma att söka extern vd inför gröna omställningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

SSAB kan komma att söka extern vd inför gröna omställningen

SSAB

Johnny Sjöström, aktiemarknadens favorit att ta över rollen som vd på SSAB efter Martin Lindqvist, kommer troligen inte att få posten. Källor till Dagens industri uppger att nästa vd behöver ha omfattande industriell och strategisk erfarenhet för att kunna leda företagets gröna omställning, vilket gör en extern rekrytering mer trolig.

  • SSAB kommer troligen att välja en extern kandidat som vd för att leda företagets gröna omställning.
  • Johnny Sjöström, aktiemarknadens favorit att ta över rollen som vd på SSAB, kommer troligen inte att få posten.

SSAB är ett ledande stålföretag, och dess nästa vd kommer att ha en central roll i att leda företaget genom den gröna omställningen. Sjöström, som för närvarande är vd för SSAB:s affärsområde specialstål, har tidigare pekats ut som en möjlig ersättare till Lindqvist av Handelsbankens erfarna råvaruanalytiker Christian Kopfer.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ingen intern ersättare i sikte

Enligt Dagens industri finns det dock inga andra chefer inom företaget som anses lämpliga för vd-posten. Övriga chefer inom SSAB, inklusive USA-chefen Charles Schmitt och tekniska direktören Martin Pei, är liksom Lindqvist över 60 år.

En av Dagens industri:s källor kommenterar situationen och påpekar att det "generellt finns en brist på återväxt av chefer i den tunga industrin i Sverige".

I sammanhanget är det viktigt att notera att vi på Börskollen förväntar oss att detta beslut kommer att påverka både SSAB:s framtida strategi och dess aktiekurs.

Börskollen om SSAB

SSAB är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SSAB B på Large Cap. SSAB verkar inom sektorn Material och aktien har 110046 st ägare hos Avanza samt 16584 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

SSAB är verksamma inom stålindustrin. Bolaget erbjuder produkter och tjänster som utvecklats i samarbete med företagets kunder och innefattar huvudsakligen stål, höghållfast stål, samt specialstål och övriga konstruktionslösningar. Verksamheten drivs via flertalet produktionsanläggningar med störst närvaro inom Europa och Nordamerika. Kunderna återfinns inom varierande sektorer. SSAB grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om SSAB, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien SSAB

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt