Stå på sidlinjen i industribolaget: "begränsad potential just nu"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Stå på sidlinjen i industribolaget: "begränsad potential just nu"

Stå

Det svenska industribolaget Trelleborg har etablerat sig som en aktör av hög kvalitet och värde, en position som förstärktes under första kvartalet i år. Men frågan som uppstår är hur mycket mer bolaget kan växa, enligt analyssajten Placera.

  • Trelleborg har genomgått en betydande förändring under vd Peter Nilssons 20-åriga ledning, vilket har resulterat i en uppvärdering av aktien.
  • Bolagets aktie har nu ett p/e-tal på 24 för innevarande år, och nästan 22 för nästa år, samtidigt som bolaget är skuldfritt och återköper egna aktier.
  • Placera ser dock begränsad potential för ytterligare värdeökning i närtid.

Trelleborgs utveckling under Peter Nilssons ledning

Under Peter Nilssons ledning har Trelleborg genomgått en betydande transformation. Bolaget har förbättrats och stabiliserats, vilket har lett till att aktien har värderats upp och nu har ett p/e-tal på 24 för innevarande år och nästan 22 för nästa år. Trelleborg är dessutom skuldfritt och återköper egna aktier.

Detta skriver Placera, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

En stabil men mindre spännande framtid

Placera menar dock att Trelleborgs starka position kan innebära att aktien blir mindre intressant för investerare. "Trelleborg har sakta men säkert blivit ett bättre, lönsammare och stabilare bolag men på köpet kommer också att aktien efter den stora omvärderingen riskerar att bli betydligt tråkigare. Vi ser begränsad potential just nu och avvaktar", skriver Placera i sin analys.

Börskollen om Trelleborg

Trelleborg är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TREL B på Large Cap. Trelleborg verkar inom sektorn Material och aktien har 15434 st ägare hos Avanza samt 3864 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Trelleborg är specialiserade inom polymerlösningar. Bolagets produkter tätar, dämpar och skyddar applikationer i diverse industriella miljöer och fordonsutrustning. Kunderna återfinns inom tillverkning, transport och lantbruk samt bland aktörer inom fordonsindustrin. Trelleborg har verksamhet på global nivå fördelat över ett flertal affärsområden.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Trelleborg, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Trelleborg

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Trelleborg

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt