Stockmann föreslår namnbyte till Lindex Group
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stockmann föreslår namnbyte till Lindex Group

Stockmann

Styrelsen för den finska detaljhandelskoncernen Stockmann föreslår nu att moderbolaget byter namn till Lindex Group. Förändringen kommer inte att påverka Stockmannkedjan i Finland, utan rör endast det börsnoterade bolaget på Helsingforsbörsen. Styrelsen menar att det nya namnet skulle bättre återspegla Lindexdivisionens växande betydelse inom koncernens affärsverksamhet.

  • Stockmanns styrelse föreslår att moderbolaget byter namn till Lindex Group.
  • Förändringen påverkar inte detaljhandelskedjan i Finland, utan rör endast det börsnoterade bolaget.
  • Lindexdivisionen har vuxit i betydelse för Stockmann och utgjorde två tredjedelar av koncernens omsättning under 2023.

Förstärkt roll för Lindexdivisionen

Enligt Sari Pohjonen, ordförande för Stockmann, skulle det föreslagna namnbytet bättre återspegla Lindexdivisionens förstärkta roll inom koncernens affärsverksamhet. År 2023 utgjorde Lindex omsättning två tredjedelar av Stockmannkoncernens omsättning och divisionens justerade rörelseresultat uppgick till över 90 miljoner euro. "Lindex har under de senaste åren innehaft en central roll när det gäller stärkandet av koncernens prestation, vilket i september resulterade i vår strategiska omfokusering av koncernens verksamheter på Lindex," konstaterar Pohjonen.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Bolagsstämma och Lindex huvudkontor

Namnförslaget kommer att tas upp på vårens bolagsstämma den 21 mars. Lindex har sitt huvudkontor i Göteborg och har tidigare varit noterat på Stockholmsbörsen.

Om Stockmann

Stockmann är ett bolag från Finland och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 743st ägare hos Avanza samt 7201st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Stockmann är en finsk koncern verksamma inom detaljhandeln. Idag förvaltar koncernen över ett flertal fysiska butiker runtom större köpcentrum samt större kommersiella lokaler på den nordiska marknaden. Koncernen är återförsäljare av ett flertal varumärken och utbudet består av skor och tillhörande accessoarer. Bolaget grundades ursprungligen 1862 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lindex Group

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lindex Group

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt