Stora utmaningar väntar godistillverkaren
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Stora utmaningar väntar godistillverkaren

Stora

Godistillverkaren Cloetta står inför betydande utmaningar med sitt planerade fabriksbygge, som redan skjutits upp flera gånger. Det kan dröja ända till 2028 innan företaget uppnår det önskade resultatet med en fullt optimerad produktionsanläggning. Detta kan potentiellt leda till en ökande skuldsättning, enligt en analys från Affärsvärlden.

Cloettas ambitiösa planer för fabriksbygget har stött på flera hinder. Trots att företaget har stora förhoppningar om att skapa en effektiv och produktiv anläggning, har det visat sig vara en lång och utmanande process. Affärsvärlden konstaterar att det finns en risk att kostnadsökningar eller andra operativa problem kan leda till att skuldsättningen blir ett problem på vägen dit.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral inställning till aktien

Affärsvärlden uttrycker även en neutral inställning till Cloetta-aktien, med hänvisning till de olika utmaningar och osäkerheter som företaget står inför. Tidningen menar att det är svårt att se något som lockar med aktien i närtid, givet de många hinder som väntar på vägen till en fullt fungerande produktionsanläggning.

Om Cloetta

Cloetta är en tillverkare av konfektyrprodukter. Bolagets produkter säljs på global nivå via egna varumärken och innefattar huvudsakligen choklad och snacks. Varumärkena inkluderar Läkerol, Cloetta, Jenki, Kexchoklad, och Sperlari. Störst verksamhet återfinns idag på den nordiska- och europeiska marknaden. Bolaget grundades i Köpenhamn 1862 och har idag sitt huvudkontor i Kista.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cloetta

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cloetta

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt