Cloetta (CLA B) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Cloetta aktie

CLA B  

Cloetta är en tillverkare av konfektyrprodukter. Bolagets produkter säljs på global nivå via egna varumärken och innefattar huvudsakligen choklad och snacks. Varumärkena inkluderar Läkerol, Cloetta, Jenki, Kexchoklad, och Sperlari. Störst verksamhet återfinns idag på den nordiska- och europeiska marknaden. Bolaget grundades i Köpenhamn 1862 och har idag sitt huvudkontor i Kista.

Cloetta tillhör sektorn Dagligvaror och branschen Livsmedel. Bolaget har ett börsvärde på 7 544 MSEK, en omsättning på 6 452 MSEK och med ett resultat på 343 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Cloetta

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Cloetta (CLA B) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Cloetta aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Mid Cap, och med tickern CLA B. Aktien har ett P/E-tal på 22 och P/S-tal på 1.4 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Cloetta utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Cloetta senaste utdelning är 0.8 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 2.8% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Cloetta Avanza – se aktiekurs idag

Se Cloetta senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Cloetta – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Cloetta.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Cloetta.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Cloetta

Cloetta

TickerCLA B
ListaMid Cap
LandSverige
SektorDagligvaror
BranschLivsmedel
Börsvärde7 544 MSEK
Omsättning6 452 MSEK
Vinst343 MSEK
P/E22
P/S1.4
Utdelning0.8 SEK
Direktavkastning2.8%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Cloetta

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Cloetta? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter