Storbanken behåller tron på aktier – förutsättningar finns för bredare uppgång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Storbanken behåller tron på aktier – förutsättningar finns för bredare uppgång

Storbanken

Swedbank fortsätter att ha en tydlig övervikt för aktier inför det andra halvåret 2023, enligt bankens senaste investeringsstrategi. Banken anser att vinstutsikterna är stabila och värderingarna inte är särskilt utmanande. Favoritregionerna förblir USA och Sverige, medan tillväxtmarknader, särskilt Kina, tynger.

  • Swedbank ser fortsatt tilltalande utsikter för aktier
  • Stabil vinstutveckling och moderata värderingar
  • USA och Sverige är favoritregioner

Swedbank behåller en tydlig övervikt för aktier inför andra halvåret då utsikterna för detta tillgångsslag bedöms vara fortsatt tilltalande. Det framgår av bankens senaste investeringsstrategi som du kan läsa mer om på Finwire.

Stabila vinstutsikter och rimliga värderingar

Banken påpekar att vinstutsikterna är stabila samtidigt som värderingarna överlag inte är utmanande. Denna kombination gör att Swedbank ser fortsatt potential för aktier, trots vissa andhämtningspauser i specifika segment eller sektorer på marknaden.

Risker och regionala preferenser

Swedbank erkänner att uppgångarna har smalnat av till färre bolag, men anser att det finns förutsättningar för en bredare uppgång igen. "Även om uppgångarna återigen smalnat av är vår vy att de har förutsättningar att breddas igen, givet vinstutsikterna samt att omvärldsfaktorerna fortsätter förbättras. Den största risken för vår övervikt i aktier är om tillväxtutsikterna försämras markant och en recessionsoro börjar materialisera sig", skriver Swedbank.

Bankens favoritregioner förblir USA och Sverige, medan tillväxtmarknader, särskilt Kina, tynger. Detta gör att Swedbank fortsätter att undvika dessa marknader till förmån för stabilare alternativ.

Räntor och krediter

När det kommer till räntor och krediter behåller Swedbank en undervikt respektive neutral allokering. Banken ser inga större möjligheter inom dessa tillgångsslag jämfört med aktier.

På Börskollen följer vi noga utvecklingen och kommer att fortsätta bevaka Swedbanks investeringsstrategier och hur de påverkar marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedbank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedbank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt