Swedbank (SWED A) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Swedbank aktie

SWED A  

Swedbank bedriver bankverksamhet. Banken erbjuder ett brett utbud av traditionella finansiella tjänster inom kapitalförvaltning och lånefinansering, med störst verksamhet inom Norden och Baltikum. Kunderna består av privata aktörer samt medelstora- och stora företagskunder runtom hemmamarknaderna. Swedbank gick tidigare under namnet Sparbanken och har idag sitt huvudkontor i Sundbyberg.

Swedbank tillhör sektorn Finans & Fastighet och branschen Banker. Bolaget har ett börsvärde på 167 924 MSEK, en omsättning på 44 830 MSEK och med ett resultat på 19 591 MSEK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Swedbank

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Swedbank (SWED A) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Swedbank aktie handlas på börsen i Sverige, på listan Large Cap, och med tickern SWED A. Aktien har ett P/E-tal på 8.6 och P/S-tal på 3.6 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Swedbank utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Swedbank senaste utdelning är 2.9 SEK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 1.9% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Swedbank Avanza – se aktiekurs idag

Se Swedbank senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Swedbank – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Swedbank.
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Swedbank.

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Swedbank

Swedbank

TickerSWED A
ListaLarge Cap
LandSverige
SektorFinans & Fastighet
BranschBanker
Börsvärde167 924 MSEK
Omsättning44 830 MSEK
Vinst19 591 MSEK
P/E8.6
P/S3.6
Utdelning2.9 SEK
Direktavkastning1.9%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Swedbank

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Swedbank? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter