Storbanken ökar sin övervikt i aktier – tror på mjuklandning
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Storbanken ökar sin övervikt i aktier – tror på mjuklandning

Storbanken

Swedbank förstärker sin position i aktiemarknaden, enligt bankens senaste investeringsstrategi för april. Denna ompositionering kommer i ljuset av ökade förväntningar om en mjuklandning i ekonomin. I en sådan scenario, menar banken, är aktier det bästa tillgångsslaget att ha exponering mot.

  • Swedbank ökar övervikten i aktier, med ett positivt syn på aktiemarknaden.
  • Banken förutser en mjuklandning i ekonomin och menar att aktier är det bästa tillgångsslaget att vara exponerad mot i detta scenario.
  • En övervikt i USA och Sverige rekommenderas regionalt, medan tillväxtmarknader underviktas.

Swedbank ser ljust på den kommande rapportperioden, med marknadens vinstrevideringar och företagsguidningar som inte indikerar någon kommande minskning i vinst eller lönsamhet. Baserat på förväntade stabila siffror och kommentarer, menar banken att de högre vinstmultiplarna tidigare i år kan försvaras och eventuellt minskas senare i år. Förbättrade konjunktursignaler och en mer jämnt spridd vinstutveckling kan också bidra till större deltagande i kursutvecklingen från tidigare ignorerade, och ofta lägre värderade, delar av marknaden.

Regionalt fokus och räntestrategi

Regionalt sett föreslår Swedbank en övervikt i USA och Sverige, på bekostnad av tillväxtmarknader. Banken behåller en neutral position i Europa och Japan. När det gäller räntor, föredrar banken löptider upp till ett år inom penningmarknaden, och underväger därför de längre löptiderna i obligationsmarknaden.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Kreditstrategi

Swedbank har valt att öka den taktiska allokeringen för företagsobligationer och neutralisera den tidigare undervikten. Denna strategi är ett exempel på hur vi på Börskollen ser att stora finansinstitut ständigt justerar sina positioner för att optimera sin exponering mot olika tillgångsslag och marknadsförhållanden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Swedbank

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedbank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt