Storbanken ser noll värde i omtvistade elbilstillverkaren – men får mothugg av Volvo-chefen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Storbanken ser noll värde i omtvistade elbilstillverkaren – men får mothugg av Volvo-chefen

Storbanken

SEB har satt ett värde på noll kronor för elbilstillverkaren Polestar. Men Polestars ordförande och tidigare Volvo Cars vd Håkan Samuelsson motsätter sig denna bedömning och försvarar företagets värde, säger han till Di.

  • SEB värderar Polestar till noll kronor.
  • Polestars ordförande, tidigare Volvo Cars vd, Håkan Samuelsson, motsätter sig denna värdering och menar att Polestar har ett värde för Volvo Cars.
  • Polestar har haft finansiella svårigheter och i november meddelade man att man behöver ytterligare finansiering om 14 miljarder kronor.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Samuelsson försvarar företagets värde

Håkan Samuelsson påpekar att det finns olika uppfattningar om hur Polestar påverkar Volvo Cars. Han tror att marknaden skulle se negativt på om Volvo Cars lämnade ägandet i Polestar.

Långsiktigt är jag övertygad om att Polestar har ett värde för Volvo Cars."

Detta säger Samuelsson till Dagens industri.

Ekonomiska utmaningar för Polestar

Samuelsson erkänner att Polestar står inför ekonomiska utmaningar, bland annat med förluster och ett växande finansieringsbehov. Han menar att detta inte är ovanligt för ett företag under uppstart. Polestar har under det senaste året varit en belastning för Volvo Cars, med behov av ytterligare finansiering om 14 miljarder kronor och besvikande försäljningssiffror.

Läs även: Köpvärd aktie: Analys ser nästan 40 procent uppsida i förvärvsbolaget

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Polestar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.