Storbanken "väldigt skeptiska" till Storskogens nya VD – men bra att Kaplan lämnar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Storbanken "väldigt skeptiska" till Storskogens nya VD – men bra att Kaplan lämnar

Storbanken

Storskogens beslut att utse Christer Hansson som tillförordnad VD möter kritik från Nordeas analytiker. De är "väldigt skeptiska" till beslutet på grund av Hanssons tidigare prestationer och hans affärsområdes mindre lyckade utveckling. Nordeas analytiker uppmanar företaget att rekrytera en extern VD.

  • Förvärvskonglomeratet Storskogens val av Christer Hansson som tillförordnad VD möter skepsis från Nordeas analytiker.
  • Hansson anses inte vara lämplig för rollen på grund av hans tidigare prestationer och hans affärsområdes mindre lyckade utveckling.
  • Nordeas analytiker uppmanar företaget att rekrytera en extern VD.

Bankens syn på Storskogens val

Enligt Carl Ragnerstam, analytiker på Nordea, är banken "väldigt skeptiska" till Storskogens val av Christer Hansson som tillförordnad VD. Han menar att Hansson endast kan fungera som VD under en kort period, eftersom det affärsområde han ansvarar för är det som haft sämst utveckling i hela koncernen. Detta område har även stått för de sämsta förvärven och anses ha orsakat mest värdeförstöring för aktieägarna.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Kritik mot tidigare VD

Samtidigt uttrycker Ragnerstam att det är positivt att den tidigare VD:n, Daniel Kaplan, lämnar sin position. Kaplan anses inte ha utnyttjat företagets fulla potential under sin tid som VD. Ragnerstam uppmanar därför Storskogen att rekrytera en ny VD externt för att bättre utnyttja företagets potential och förbättra dess prestationer.

Om Storskogen

Storskogen är ett bolag från Sverige och listat på Large Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 26156st ägare hos Avanza samt 5781st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Storskogen är en privatägd bolagsgrupp som förvärvar och driver bolag inom varierande sektorer. Bolaget är uppdelat i tre affärsområden: tjänster, handel och industri. Visionen är att vara en långsiktig ägare med kapacitet att stötta företagen med kapital och kompetens. Bolaget fokuserar på förvärv av små- och medelstora företag inom Norden och Europa. Storskogen grundades 2012 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Nordea Bank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt