Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Strejkerna

Strejkerna mot Tesla och Klarna kan trappas upp

Enligt SVT kan strejkerna mot Tesla och Klarna vara på väg att eskalera. IF Metall planerar att utöka sin aktion mot Tesla genom att stoppa allt arbete på företagets verkstäder runtom i landet. Samtidigt meddelar Unionen att det planerar att utvidga sitt varsel till ytterligare två företag som hanterar Klarnas kundtjänst, efter anklagelser om uppmuntran till strejkbryteri.

Tesla står inför utökade strejker

Sedan en tid tillbaka har det pågått en konflikt mellan Tesla och fackföreningen IF Metall. Dispyten kretsar kring kollektivavtalet, där Tesla har visat motstånd mot att ingå ett sådant avtal med fackföreningen. Nu väljer IF Metall att utvidga sin strejk genom att stoppa allt arbete på Teslas verkstäder i hela landet. Detta markerar en upptrappning av konflikten mot elbilstillverkaren.

Detta skriver SVT, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Klarna anklagas för att främja strejkbryteri

Även Klarna står inför ökade strejkhot. Fackföreningen Unionen har valt att utvidga sitt tidigare varsel till ytterligare två företag som hanterar Klarnas kundtjänst. Detta kommer som ett svar på anklagelserna om att Klarna skulle ha uppmuntrat till strejkbryteri. Med detta steg ökar pressen på betalningslösningsbolaget att lösa de pågående konflikterna.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Klarna

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.