Svag hyresmarknad – vakansgraden ökar i fastighetsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svag hyresmarknad – vakansgraden ökar i fastighetsbolaget

Svag

Fastighetsbolaget Platzers vakansgrad har noterats öka, trots att aktien för närvarande är lågt prissatt, cirka 12 gånger vinsten. Detta är en följd av en svagare ekonomisk utveckling och en ökning av nya kontorsutrymmen. Trots detta tror Plazter på en stärkande hyresmarknad, rapporterar Affärsvärlden.

  • Platzers vakansgrad har ökat på grund av en svagare ekonomisk utveckling och ökande tillgång på nya kontorsytor.
  • Aktien är för närvarande lågt prissatt, även om det beror på en förväntad förbättring av hyresmarknaden.
  • Affärsvärlden ger köpråd för Plazters aktie, trots den nyligen ökade vakansgraden.

Ekonomisk utveckling och kontorsutrymmen

Den senaste tiden har fastighetsbolaget Platzers vakansgrad ökat. Detta beror delvis på en svagare ekonomisk utveckling och ett stort tillskott av nya kontorsytor. Trots detta är aktien relativt billig, med ett pris på cirka 12 gånger vinsten. Detta värde är dock beroende av en förväntad förbättring av hyresmarknaden, något som bolaget själv tror på.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys och råd

I en analys utförd av Affärsvärlden framkom att trots den ökade vakansgraden och den osäkra ekonomiska utvecklingen, finns det potential för mer vinst från Plazters aktie. "Aktien har gått bra sedan botten i höstas men vi lutar ändå åt att det kan finnas mer att hämta", skriver Affärsvärlden. De ger därför köpråd för Plazters aktie.

Här på Börskollen håller vi ett öga på utvecklingen och kommer att fortsätta rapportera om Plazters aktie och dess påverkan på marknaden.

Börskollen om Platzer Fastigheter

Platzer Fastigheter är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PLAZ B på Mid Cap. Platzer Fastigheter verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 3381 st ägare hos Avanza samt 617 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Platzer Fastigheter Holding är en fastighetskoncern. Bolaget hyr primärt ut lokaler för kontor, industri och lager. Aktiv förvaltning och förvärv är en central del av bolagets affärsmodell som består av ett flertal verksamhetsområden inom fastighetsutveckling, kommersiell förvaltning och drift och tillhörande service. Huvudkontoret är beläget i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Platzer Fastigheter, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Platzer Fastigheter

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Platzer Fastigheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt