Svag hyresmarknad – vakansgraden ökar i fastighetsbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Svag hyresmarknad – vakansgraden ökar i fastighetsbolaget

Svag

Fastighetsbolaget Platzers vakansgrad har noterats öka, trots att aktien för närvarande är lågt prissatt, cirka 12 gånger vinsten. Detta är en följd av en svagare ekonomisk utveckling och en ökning av nya kontorsutrymmen. Trots detta tror Plazter på en stärkande hyresmarknad, rapporterar Affärsvärlden.

  • Platzers vakansgrad har ökat på grund av en svagare ekonomisk utveckling och ökande tillgång på nya kontorsytor.
  • Aktien är för närvarande lågt prissatt, även om det beror på en förväntad förbättring av hyresmarknaden.
  • Affärsvärlden ger köpråd för Plazters aktie, trots den nyligen ökade vakansgraden.

Ekonomisk utveckling och kontorsutrymmen

Den senaste tiden har fastighetsbolaget Platzers vakansgrad ökat. Detta beror delvis på en svagare ekonomisk utveckling och ett stort tillskott av nya kontorsytor. Trots detta är aktien relativt billig, med ett pris på cirka 12 gånger vinsten. Detta värde är dock beroende av en förväntad förbättring av hyresmarknaden, något som bolaget själv tror på.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens analys och råd

I en analys utförd av Affärsvärlden framkom att trots den ökade vakansgraden och den osäkra ekonomiska utvecklingen, finns det potential för mer vinst från Plazters aktie. "Aktien har gått bra sedan botten i höstas men vi lutar ändå åt att det kan finnas mer att hämta", skriver Affärsvärlden. De ger därför köpråd för Plazters aktie.

Här på Börskollen håller vi ett öga på utvecklingen och kommer att fortsätta rapportera om Plazters aktie och dess påverkan på marknaden.

Börskollen om Platzer Fastigheter

Platzer Fastigheter är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern PLAZ B på Mid Cap. Platzer Fastigheter verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 3381 st ägare hos Avanza samt 617 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Platzer Fastigheter Holding är en fastighetskoncern. Bolaget hyr primärt ut lokaler för kontor, industri och lager. Aktiv förvaltning och förvärv är en central del av bolagets affärsmodell som består av ett flertal verksamhetsområden inom fastighetsutveckling, kommersiell förvaltning och drift och tillhörande service. Huvudkontoret är beläget i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Platzer Fastigheter, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Platzer Fastigheter

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Platzer Fastigheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt