Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svensk

Svensk E-handel bromsar in i september

Den svenska e-handelssektorn har upplevt en betydande minskning i omsättningen under september, med en nedgång på nästan 20 procent jämfört med samma period förra året. Det är den största minskningen på en enskild månad sedan juni föregående år. Trots positiva siffror under juli och augusti, avslutade det tredje kvartalet på minus.

Enligt Svensk Handels E-handelsindikator för september uppgick e-handelns omsättning till 10,2 miljarder kronor, en minskning med 19 procent jämfört med september förra året. Dessutom bedöms volymförsäljningen ha fallit med 24 procent, vilket innebär att nästan en fjärdedel av försäljningsvolymen har försvunnit.

En oerhört mörk månad för e-handeln i Sverige

Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel, beskriver september som "en oerhört mörk månad för e-handeln i Sverige". Enligt honom är detta en av de sämsta månaderna på länge. Han påpekar även att trots den generella nedgången finns det stora skillnader mellan olika varukategorier. Vissa sektorer som blomstrade under pandemin, särskilt de som är kapitalintensiva, har fortsatt att ha det svårt.

Detta rapporterar Swedbank Aktiellt om.

Varierande framgångar mellan varukategorier

Det tredje kvartalet i sin helhet visade också en nedgång trots positiva siffror under både juli och augusti. Omsättningen minskade med totalt 5 procent över perioden. Vissa områden, som hemelektronik, byggvaror och möbler, har haft en svag omsättningsutveckling under en längre period och det tredje kvartalet var inget undantag.

En positiv trend kan dock skönjas inom andra varukategorier, även om omsättningstillväxten i stor utsträckning är inflationsdriven. Kläder och skor upplevde en tillväxt på 10 procent, sport- och fritidsprodukter med 12 procent och skönhets- och hälsoprodukter med 7 procent.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Swedbank

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Swedbank

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.