Svenska batteritillverkaren skjuter upp börsnoteringen – "fortsatt stort intresse"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Svenska batteritillverkaren skjuter upp börsnoteringen – "fortsatt stort intresse"

Svenska

Northvolt, den svenska batteritillverkaren, har beslutat att skjuta upp sin planerade börsnotering till 2025. Beslutet kommer efter att företaget stött på flera operativa hinder och ett tufft börsklimat, rapporterar Bloomberg. Trots detta kvarstår ett starkt intresse från privata investerare.

  • Northvolt skjuter upp börsnoteringen till 2025
  • Operativa motgångar och tufft börsklimat påverkar beslutet
  • Starkt intresse från privata investerare kvarstår

Planen för Northvolt var ursprungligen att genomföra en börsnotering under 2024. Företaget hade tidigare bekräftat detta i Financial Times under hösten. Men flera operativa utmaningar och ett ogynnsamt börsklimat har nu fått företaget att revidera sina planer, skriver Carup.

Operativa utmaningar

En stor del av Northvolts problem har varit att skala upp produktionen i deras första fabrik i Skellefteå. Företaget har mött svårigheter som lett till betydande förluster. Rapporter indikerar att förlusterna uppgick till 11 miljarder kronor under de första nio månaderna förra året. Med en minimal batteriproduktion innebär detta en förlust på 31 miljoner kronor per tillverkat batteri.

Fortsatt starkt intresse

Trots dessa motgångar kvarstår ett starkt intresse från privata investerare. En talesperson för Northvolt säger: "För företag av den här omfattningen är det naturligt att de förr eller senare vill ha tillgång till investerare tillgängliga på den offentliga marknaden. Vi fortsätter att se ett stort intresse från privata investerare, så det är ingen brådska. Vi har inte bestämt något datum än", avslutar Carup.

På Börskollen kommer vi att fortsätta följa utvecklingen kring Northvolts börsnotering och deras framtida planer. Företagets framsteg och utmaningar är av stort intresse för både investerare och marknadsobservatörer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Northvolt

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Northvolt

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt