Svenska byggbolaget en stark kandidat för att återuppbygga Baltimore-bron
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Svenska byggbolaget en stark kandidat för att återuppbygga Baltimore-bron

Svenska

Det svenska byggbolaget Skanska finns i toppen av listan över potentiella entreprenörer för återuppbyggnaden av den raserade Francis Scott Key-bron i Baltimore, USA. Skanskas starka position på den amerikanska marknaden och dess omfattande erfarenhet av storskaliga byggprojekt gör bolaget till en stark kandidat för uppdraget, enligt en rapport i Dagens industri.

  • Skanska är ett av USA:s största byggbolag med ett starkt förtroende.
  • Bolaget har omfattande erfarenhet av storskaliga byggprojekt, inklusive tunnlar, broar och byggnader i miljardklassen.
  • Återuppbyggnaden av Francis Scott Key-bron i Baltimore väntas landa på 53 miljarder kronor.

Francis Scott Key-bron i Baltimore kollapsade förra veckan efter att ha träffats av ett fraktfartyg. Återuppbyggnaden av bron är väntad att kosta omkring 53 miljarder kronor.

Stark position på den amerikanska marknaden

Skanska är ett av USA:s största byggbolag och har ett starkt förtroende på marknaden. Företaget har en lång rad referensprojekt att luta sig mot, inklusive tunnlar, broar och byggnader i miljardklassen, vilket stärker dess position som en potentiell kandidat för återuppbyggnaden av bron.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Senaste framgångarna

Igår säkrade Skanska en stororder i USA värd 14,5 miljarder kronor för att bygga en bro i Seattle, vilket ytterligare stärker bolagets position på den amerikanska marknaden. Vi på Börskollen ser fram emot att följa Skanskas fortsatta framgångar på den amerikanska marknaden.

Börskollen om Skanska

Skanska är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SKA B på Large Cap. Skanska verkar inom sektorn Industri och aktien har 45121 st ägare hos Avanza samt 9672 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Skanska är ett globalt bygg- och projektutvecklingsbolag. Bolaget är verksamma inom bygg och utveckling av kommersiella lokaler, bostäder och projekt i offentlig-privat samverkan. Företaget är även aktiva inom BIM (Building Information Management) som innefattar planering och visualisering av projekten. Koncernen har verksamhet på utvalda hemmamarknader i Norden, övriga Europa och USA. Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Skanska, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Skanska

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Skanska

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt