Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sveriges

Sveriges och världens rikaste person

Vilka är världens rikaste personer just nu? Hur många miljarder kronor består deras förmögenhet av? Här får du en översikt över världens rikaste människor 2023 samt en lista över Sveriges rikaste personer.

Världens rikaste personer fascinerar många. De är inte bara ekonomiskt oberoende nog att leva i lyx resten av sina liv, utan de kan också skapa betydande förändringar med sina enorma tillgångar. I Sverige finns det också individer som tillhör den exklusiva gruppen av dollarmiljardärer.

Men vilka är då de rikaste personerna i världen och Sverige, och hur har de lyckats uppnå sin enorma förmögenhet? Hur definieras egentligen rikedom? Vi kommer att undersöka detta närmare och ge dig en inblick i deras resa mot att ackumulera miljarder dollar!

Världens rikaste personer 2023

Varje år publicerar den amerikanska affärstidningen Forbes en lista över världens dollarmiljardärer. På denna lista toppas av den person som har den största ekonomiska förmögenheten.

Här nedan följer en lista över några av världens rikaste personer just nu:

Plats Namn Miljarder dollar Placering 2022 Förändring (%) Land
1 Bernard Arnault med familj 211 3 33,5 FR
2 Elon Musk 180 1 -17,8 US
3 Jeff Bezos 114 2 -33,3 US
4 Larry Ellison 107 8 0,9 US
5 Warren Buffett 106 5 -10,2 US
6 Bill Gates 104 4 -19,4 US
7 Michael Bloomberg 94,5 12 15,2 US
8 Carlos Slim Helu med familj 93 13 14,5 MX
9 Mukesh Ambani 83,4 10 -8 IN
10 Steve Ballmer 80,7 9 -11,7 US

Efter att ha tagit del av denna lista får du också möjlighet att lära dig mer om dessa personers karriärer och hur de har lyckats bygga sina enorma förmögenheter.

Sveriges rikaste personer

I Sverige finns det också personer som kan stoltsera med att tillhöra den exklusiva gruppen av dollarmiljardärer. Nedan är några av Sveriges rikaste personer:

Plats Namn Miljarder kronor (cirka)
1 Stefan Persson 167
2 Melker Schörling med familj 101
3 Antonia Ax:son Johnson 95
4 Finn Rausing 92
5 Jörn Rausing 92
6 Kirsten Rausing 92
7 Frederik Paulsen 73
8 Carl Bennet 66
9 Gustaf Douglas 64
10 Fredrik Lundberg 59

Dessa personer har alla lyckats bygga upp sina förmögenheter genom framgångsrika affärsverksamheter och investeringar.

Här hittar du hela listan med världens rikaste personer och vi går även igenom vad dessa miljardärer har gemensamt.

Att vara en del av den exklusiva skara rikaste personer i världen och Sverige kräver hårt arbete, engagemang och en förmåga att identifiera och utnyttja ekonomiska möjligheter. Deras framgångssagor kan vara inspirerande för de som strävar efter ekonomiskt välbefinnande och framgång.

STÄNG X
Nyfiken på vad grannen tjänar?
Se lönen för alla i Sverige från 16 år - helt anonymt
Upptäck inkomst av kapital & betalningsanmärkningar m.m
Ingen kopia skickas till den omfrågade

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.