Teknikbolaget Smart Eye landar genombrottsorder värd miljoner
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Teknikbolaget Smart Eye landar genombrottsorder värd miljoner

Teknikbolaget

Det svenska teknikbolaget Smart Eye har vunnit en genombrottsorder från en större sydkoreansk biltillverkare. Ordern, som beräknas vara värd 175 miljoner kronor, markerar en milstolpe för bolaget då det är första gången de levererar sin kombinerade Driver Monitoring System- (DMS) och Cabin Monitoring System-teknologi (CMS) till nya bilmodeller.

  • Smart Eye får sin första stora order för sin kombinerade DMS- och CMS-teknologi, vilket stärker bolagets position på marknaden.
  • Produktionen av de fyra nya bilmodellerna, inklusive Smart Eyes teknologi, kommer att påbörjas mellan slutet av 2025 och första halvan av 2026.
  • Möjliga ytterligare design wins på samma plattform kan potentiellt öka orderns värde till 650 miljoner kronor under produktlivscykeln.

"Branschens efterfrågan på Interior Sensing-teknik växer snabbt, och denna affär gör att Smart Eye ligger mycket bra till på den här nya marknaden", säger Martin Krantz, vd och grundare av Smart Eye.

En stigande stjärna inom automotive-teknologi

Smart Eye, specialiserat på eyetracking-teknologi och AI, har tidigare erhållit upp mot 319 design wins från 21 fordonstillverkare. Denna nya genombrottsorder förstärker bolagets framgång och positionerar dem ännu starkare på marknaden för Automotive Interior Sensing, där teknologi för övervakning och analys av förare och fordonsinteriörer blir allt viktigare.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Ekonomisk potential för Smart Eye

Den beräknade intäkten för ordern är 175 miljoner kronor baserat på prognoser för den beräknade produktlivscykeln. Om det blir fler design wins på samma plattform kan det beräknade värdet öka till 650 miljoner kronor. Detta skulle inte bara innebära avsevärda intäkter för Smart Eye, utan också ytterligare bekräftelse på företagets teknologiska kapabiliteter och marknadsposition.

Börskollen om Smart Eye

Smart Eye är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SEYE på First North. Smart Eye verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 11391 st ägare hos Avanza samt 4838 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Smart Eye är ett IT-bolag som utvecklar Eye Tracking System. Systemen används för beteendeanalys hos människor samt inom fordonsindustrin. Verksamheten bedrivs utifrån två affärssegment: Applied Solutions och Research Instruments. Anti Sleep och BlackBird är framtagna av Smart Eye och används inom fordon för att upptäcka om föraren löper risken att somna vid körning. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Smart Eye, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Smart Eye

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Smart Eye

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt