Telenor satsar på cybersäkerhet – Vd:n: "under ständig attack"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Telenor satsar på cybersäkerhet – Vd:n: "under ständig attack"

Telenor

Norska mobiloperatören Telenor lanserar ett nytt cybersäkerhetsbolag, Telenor Cyberdefence, med ambitioner att stärka cybersäkerheten i Norden. Bolaget kommer att ledas av Thomas Kronen, en erfaren profil inom säkerhets- och IT-branschen.

  • Telenor etablerar cybersäkerhetsbolag med nordiska mål
  • Thomas Kronen utses till vd för Telenor Cyberdefence
  • Bolaget blir en del av Telenor Amp

Ökad frekvens av cyberhot

Enligt Sigve Brekke, vd för Telenor, har cyberhoten aldrig varit så frekventa och allvarliga som de är idag. "Vi har aldrig upplevt cyberhot så frekventa och allvarliga som vi gör idag. Det digitala affärslandskapet är under ständig attack, vilket gör robust cybersäkerhet mer kritiskt än någonsin," säger Brekke. Beslutet att etablera Telenor Cyberdefence baseras på Telenors omfattande erfarenhet och expertis inom säkerhetsområdet.

Del av Telenor Amp

Den nya verksamheten kommer att ingå i Telenor Amp, som redan består av 15 hel- eller delägda bolag med ett sammanlagt värde på 10-12 miljarder norska kronor. Genom att stärka sin närvaro inom cybersäkerhet hoppas Telenor kunna motverka de allt vanligare angreppen som drabbar både myndigheter och företag.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Ingen finansiell information ännu

Än så länge har Telenor inte delat några finansiella detaljer kring satsningen. Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen noga och uppdatera våra läsare så snart mer information blir tillgänglig.

Börskollen om Telenor

Telenor är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Norge och handlas med tickern TEL på Oslo Bors. Telenor verkar inom sektorn Telekommunikation och aktien har 3903 st ägare hos Avanza samt 19155 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Telenor är ett företag inom telekommunikation som erbjuder abonnemang, både mobilt och fast bredband, telefoninät samt olika mobiltjänster, inklusive molntjänster och olika programvaror. Dessa tjänster erbjuds både till privatpersoner och företag. Företaget har en global närvaro med verksamhet som huvudsakligen är fokuserad i Norden, Europa och Asien. Telenors historia sträcker sig tillbaka till 1855 och dess huvudkontor är beläget i Fornebu.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Telenor, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Telenor

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Telenor

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt