Telenor (NO) (TEL) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners

Telenor (NO) aktie

TEL  

Telenor är ett telekombolag. Bolaget levererar abonnemang, mobilt - och fast bredband, telefonnät, samt tillhörande mobila tjänster som molnbaserade tjänster och diverse program, både för privata – och företagskunder. Idag innehas global verksamhet främst koncentrerat till Norden, Europa och Asien. Telenor har anor tillbaka till 1855 och har sitt huvudkontor i Fornebu.

Telenor (NO) tillhör sektorn Telekommunikation och branschen Bredband & Telefoni. Bolaget har ett börsvärde på 207 332 MNOK, en omsättning på 116 975 MNOK och med ett resultat på 12 754 MNOK under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Telenor (NO)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Telenor (NO) (TEL) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Telenor (NO) aktie handlas på börsen i Norge, på listan OBX, och med tickern TEL. Aktien har ett P/E-tal på 16.3 och P/S-tal på 1.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Telenor (NO) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Telenor (NO) senaste utdelning är 9 NOK per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 6.1% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Telenor (NO) Avanza – se aktiekurs idag

Se Telenor (NO) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Telenor (NO) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Telenor (NO).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen tipsar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill bevaka, analysera eller handla aktier i Telenor (NO).

Bolagsbevakning
Investera
Analysera
Nyheter
Blogginlägg
Videos
Insynshandel
Pressmeddelanden

Vi har inte hittat några nyheter än.

Mer om Telenor (NO)

Telenor (NO)

TickerTEL
ListaOBX
LandNorge
SektorTelekommunikation
BranschBredband & Telefoni
Börsvärde207 332 MNOK
Omsättning116 975 MNOK
Vinst12 754 MNOK
P/E16.3
P/S1.7
Utdelning9 NOK
Direktavkastning6.1%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Telenor (NO)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Telenor (NO)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter