Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tesla

Tesla omdirigerar sina leveranser till Sverige - Hamnarna blockerade

Elbilstillverkaren Tesla har tvingats ändra sina leveransrutiner till Sverige efter att Transportfackförbundet har infört en blockad mot företagets bilar i fyra svenska hamnar. Blockaden är ett uttryck för solidaritet med IF Metall, som befinner sig i en kollektivavtalskonflikt med Tesla.

Hamnblockaden har påverkat Teslas normala leveranser till Sverige, i synnerhet i hamnarna i Göteborg, Malmö, Trelleborg och Södertälje. I en typisk vecka anländer ett fartyg lastat med Teslabilar till Södertäljes hamn. Men, i ljuset av de nuvarande omständigheterna, väntas inga sådana transporter.

Effekterna av blockaden

Även om det är klart att blockaden påverkar Teslas leveranser, är det fortfarande oklart vilken omfattning dessa effekter kommer att ha. Liknande förändringar förväntas också i Trelleborgs hamn.

”Med hänsyn till situationen kommer det inte att komma några nya bilar från och med i morgon om man inte lyckas komma överens i sina förhandlingar", säger Trelleborgs hamns vd Jörgen Nilsson.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

IF Metalls konflikt med Tesla

IF Metall är för närvarande i en konflikt med Tesla angående kollektivavtalsfrågor. Denna konflikt ligger till grund för Transportfackförbundets beslut att införa en blockad mot Teslas bilar vid de fyra svenska hamnarna.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.