Teslas Cybertruck utmanare på elpickup-marknaden – "väldigt unik"
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Teslas Cybertruck utmanare på elpickup-marknaden – "väldigt unik"

Teslas

Rivian var först ut med att leverera eldrivna pickups i USA och har nu kommit upp i nästan 100 000 levererade fordon sedan starten för tre år sedan. Konkurrensen har hårdnat med Fords F-150 Lightning och Teslas Cybertruck som båda snabbt ökar i popularitet. I mars registrerades över tusen Cybertrucks, vilket överträffade Rivians siffror.

  • Ford F-150 Lightning är den populäraste el-pickupen hittills i år.
  • Cybertruck har snabbt ökat sina leveranser sedan starten i december.
  • Rivian har levererat nästan 100 000 fordon på tre år.

Ford dominerar marknaden

Ford anslöt till marknaden med sin eldrivna pickup F-150 Lightning, som med sin traditionella design har blivit den populäraste el-pickupen enligt S&P Global Mobility. Hittills i år har Ford levererat 8589 enheter av modellen, rapporterar Allt om Elbil om.

Cybertrucken klättrar snabbt

Teslas Cybertruck har snabbt gjort sig ett namn sedan leveranserna kom igång i december. I mars registrerades 1158 Cybertruckar, vilket är mer än dubbelt så många som Rivian R1T:s 548 registreringar men fortfarande färre än Fords 2893 registreringar för F-150 Lightning samma månad.

Analytiker är imponerade av Teslas snabba framfart. Tom Libby, biträdande chef för industrianalys på S&P Global Mobility, kommenterar: "Under sin fjärde månad hade Cybertrucken över tusen registreringar och överträffade R1T med mer än två till en. Och ärligt talat, jag är lite förvånad. Cybertrucken är väldigt, väldigt unik, och det är intressant att den har kunnat nå den typen av volym så snabbt."

Läs även: Kinesiska Nio lanserar budgetmärket Onvo och ändrar global strategi

Elpickup Mars 2024 Q1 2024
Ford F-150 Lightning 2893 8589
Tesla Cybertruck 1158 1791
Rivian R1T 548 1786
Chevrolet Silverado EV 319 803
GMC Hummer EV 192 400

Källa: Allt om Elbil

Andra aktörer på marknaden

Chevrolet har också gett sig in på el-pickupmarknaden med sin Silverado EV, som hade premiär förra sommaren och nådde 319 registreringar i mars. GMC Hummer EV, en annan stor el-pickup, registrerade 192 enheter samma månad.

Innan leveranserna av Tesla Cybertruck startade hade Tesla samlat på sig en miljon förhandsreservationer, där intressenter lagt en återbetalningsbar deposition på 100 dollar. Det finns alltså ett stort intresse för pickupen.

Här på Börskollen följer vi noga utvecklingen på el-pickupmarknaden och fortsätter att rapportera hur konkurrensen utvecklas mellan dessa stora aktörer.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Rivian Automotive

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt