Tidningen behåller sin positiva syn på Hemnet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tidningen behåller sin positiva syn på Hemnet

Tidningen

Dagens industri gav för över ett år sedan en köprekommendation för bostadsplattformen Hemnet, trots en hög värdering. Sedan dess har aktien stigit med 62 procent, vilket överträffar OMXSPI:s uppgång på 16,2 procent. Trots en viss nedgång från en rekordnotering i mars, behåller tidningen sin positiva syn på bolagets framtid.

  • Dagens industri rekommenderade Hemnet för över ett år sedan.
  • Aktien har stigit med 62 procent sedan dess.
  • Trots en nedgång sedan mars, är Di fortsatt positiv till bolaget.

Imponerande kursutveckling

För drygt ett år sedan rekommenderade Dagens industri sina läsare att köpa aktier i bostadsplattformen Hemnet, trots att aktien då ansågs vara dyr. Tesen var att bolaget hade starka möjligheter att höja sina priser, vilket visade sig vara korrekt. Sedan rekommendationen gavs har Hemnet-aktien stigit med hela 62 procent, i jämförelse med OMXSPI:s mer modesta ökning på 16,2 procent under samma period.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rekordnotering och nedgång

I mars nådde Hemnet-aktien en ny rekordnivå på över 350 kronor. Sedan dess har aktiekursen dock fallit något. Trots denna tillbakagång har Dagens industri inte ändrat sin grundläggande syn på bolaget. Tidningen skriver: "Även om värderingen fortfarande är tilltagen står stjärnorna fortfarande rätt för bostadssajten på lång sikt."

Vi på Börskollen noterar att Dagens industris rekommendation av Hemnet visat sig vara mycket framgångsrik. Det är ett utmärkt exempel på hur noggrann analys och insikt kan leda till betydande avkastning, trots initiala farhågor om höga värderingar.

Börskollen om Hemnet

Hemnet är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern HEM på Large Cap. Hemnet verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 6642 st ägare hos Avanza samt 2127 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Hemnet Group är ett teknikföretag som fokuserar på fastighetsbranschen. Företaget tillhandahåller en onlineplattform för att köpa och sälja bostäder, tomter, fritidshus och mark. Deras tjänster fungerar som en försäljningskanal för potentiella köpare, säljare och fastighetsmäklare, där det främsta innehållet består av bostadsannonser och slutpriser. Deras huvudsakliga verksamhet är koncentrerad till den nordiska marknaden, och huvudkontoret är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Hemnet, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hemnet

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hemnet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt