Tidningen köpstämplar Kalmar – ”stor uppsida”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tidningen köpstämplar Kalmar – ”stor uppsida”

Tidningen

Affärsvärlden har publicerat en analys där de rekommenderar köp av Kalmar, som nyligen noterades på Helsingforsbörsen efter att ha avknoppats från Cargotec. Analysen bygger på företagets potentiella rörelsemarginal och framtida serviceintäkter. Tidningen ser stor uppsida i aktien om bolaget lyckas nå sina mål.

  • Kalmar siktar på en rörelsemarginal över 15 procent.
  • Affärsvärlden ser stor uppsida om målen nås.
  • I ett pessimistiskt scenario kan marginalen sjunka till 6 procent.

Enligt en nyligen publicerad analys från Affärsvärlden, rekommenderas köp av aktier i Kalmar, ett bolag som nu är noterat på Helsingforsbörsen efter sin avknoppning från Cargotec. Analysen pekar på att om företaget lyckas nå en rörelsemarginal på över 15 procent, samtidigt som en hög andel återkommande serviceintäkter uppnås, finns det en betydande uppsida i aktien.

Affärsvärldens huvudscenario

I sitt huvudscenario förutspår Affärsvärlden att Kalmar kan nå en rörelsemarginal på 12 procent år 2026. För närvarande ligger bolagets marginal på 11,7 procent för år 2023. En utmaning för Kalmar som självständigt bolag är dock de ökade overhead-kostnaderna som nu behöver bäras.

Pessimistiskt scenario

I ett mer pessimistiskt scenario bedömer tidningen att Kalmar endast kan hålla en rörelsemarginal runt 6 procent. Om detta skulle ske, skulle nedsidan i aktien vara betydande. Trots detta anser Affärsvärlden att oddsen är rimliga för att bolaget ska kunna prestera enligt huvudscenariot och rekommenderar därför köp.

Vi på Börskollen följer denna utveckling noga och ser fram emot att analysera hur Kalmar presterar som självständigt bolag på marknaden. Det kommer att bli intressant att se om företaget kan möta de höga förväntningarna och leverera enligt prognoserna.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kalmar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt