Tidningen om Lifco: ”Ingen betydande uppsida”
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tidningen om Lifco: ”Ingen betydande uppsida”

Tidningen

Affärsvärlden har analyserat industrikonglomeratet Lifcos aktie och kommit fram till ett neutralt råd. Trots generösa prognoser ser tidningen ingen större uppsida för aktien på nuvarande nivåer.

  • Affärsvärlden ger ett neutralt råd för Lifcos aktie.
  • Aktien anses varken billig eller dyr i jämförelse med andra serieförvärvare.
  • Ingen större uppsida bedöms finnas trots optimistiska prognoser.

Industrikonglomeratet Lifco har analyserats av Affärsvärlden, som i sin analys ger ett neutralt råd för aktien. Tidningen betonar att trots rätt generösa prognoser, ser de ingen betydande uppsida för aktien vid dess nuvarande handelsnivåer. Affärsvärlden beskriver vidare att aktien inte är billig, men den sticker samtidigt inte heller ut som dyr när man jämför med andra serieförvärvare på börsen.

Ingen större uppsida enligt Affärsvärlden

Affärsvärlden menar att Lifcos aktie, trots de optimistiska prognoserna, inte erbjuder någon märkbar uppgångspotential. "Trots rätt generösa prognoser finns ingen vidare uppsida att tala om. Aktien är långt ifrån billig men sticker samtidigt inte heller ut som dyr jämfört med börsens övriga serieförvärvare", skriver affärstidningen i sin analys. För de investerare som söker betydande värdeökning kan det därför vara lämpligt att titta på andra alternativ.

Jämförelse med andra serieförvärvare

Vid en jämförelse med andra serieförvärvare på börsen, anses Lifcos aktie varken vara särskilt billig eller dyr. Detta kan innebära att aktien är korrekt prissatt enligt affärstidningens bedömning. Det är viktigt att notera att en neutral bedömning inte innebär en negativ syn på bolaget, utan snarare att det inte finns någon stark anledning att förvänta sig en kraftig kursuppgång inom den närmaste framtiden.

För den som är intresserad av fler analyser och marknadsbedömningar rekommenderar vi att följa uppdateringar från Affärsvärlden. Vi på Börskollen strävar efter att ge våra läsare de senaste och mest relevanta nyheterna inom ekonomivärlden.

Källa: Affärsvärlden

Börskollen om Lifco

Lifco är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern LIFCO B på Large Cap. Lifco verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 16623 st ägare hos Avanza samt 3310 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Lifco är ett finansiellt konglomerat som specialiserar sig på investeringar inom specifika nischade marknader. En betydande del av deras arbete innefattar att köpa upp och utveckla olika intressebolag, med målet att generera långsiktig resultattillväxt och starka kassaflöden. Företagets verksamhet bedrivs genom dess självständiga dotterbolag, och de har en stark närvaro i Europa, Asien och Nordamerika. Huvudkontoret är beläget i Enköping.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Lifco, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Lifco

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Lifco

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt