Tidningen ser köpläge – om du tror på återhämtning inom byggsektorn
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Tidningen ser köpläge – om du tror på återhämtning inom byggsektorn

Tidningen

Trots en utmanade marknad under 2023, lyckades badrumsbolaget Svedbergs behålla en god lönsamhet. Men det finns fortfarande risker för att marknaden förblir svag under en period, enligt Affärsvärldens analys. Bolagets aktie kan vara attraktiv för investerare som inte är rädda för utmaningarna på bygg- och renoveringsmarknaden och som kan acceptera risken med stora förvärv.

  • Badrumstillverkaren Svedbergs uppvisar god lönsamhet trots en utmanande marknad under 2023.
  • Affärsvärlden pekar på att det finns risker kvar men att bolagets aktie kan vara attraktiv för vissa investerare.

Det är inte lätt att navigera i den nuvarande marknaden och särskilt inte för bolag som Svedbergs. Men trots dessa utmaningar har bolaget visat prov på starka resultat och god lönsamhet under 2023.

Risker och osäkerheter

Enligt Affärsvärldens analys finns det dock fortfarande risker och osäkerheter kvar på marknaden. De menar att bolagets aktie för närvarande värderas lågt, vilket återspeglar den relativt stora osäkerheten som råder. Detta kan vara avskräckande för vissa investerare.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Attraktiv aktie för vissa investerare

Men det finns också de investerare som ser detta som en möjlighet. De som inte är rädda för utmaningarna på bygg- och renoveringsmarknaden och som kan acceptera risken med stora förvärv kan överväga att investera i Svedbergs. Affärsvärlden rekommenderar till och med att köpa bolagets aktie.

På Börskollen följer vi utvecklingen för Svedbergs och andra bolag noga.

Börskollen om Svedbergs

Svedbergs är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern SVED B på Small Cap. Svedbergs verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 4698 st ägare hos Avanza samt 840 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Svedbergs är en leverantör av badrumslösningar. Idag erbjuder bolaget produkter innefattande exempelvis möbelserier, handtag, skåp, badkar, dusch, samt handdukstorkar och tvättställ. Störst verksamhet återfinns på den nordiska marknaden. Produkterna säljs via återförsäljare. Bolaget grundades ursprungligen 1920 och har sitt huvudkontor i Dalstorp.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Svedbergs, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Svedbergs

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Svedbergs

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt