Tidningarna ser köpläge i detaljhandelskedjan
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Tidningarna ser köpläge i detaljhandelskedjan

Tidningarna

Dagens industri rekommenderar långsiktiga investerare att överväga aktieköp i den finländska detaljhandelskedjan Kesko. Trots några utmanande år på börsen ser tidningen möjligheter tack vare låga förväntningar och en attraktiv värdering. Även Affärsvärlden anser att det är köpläge.

  • Kesko har haft ett tufft börsår men värderingen är nu låg.
  • Företagets framåtliggande p/e-tal är cirka 14, jämfört med ett femårssnitt på 19.
  • Försäljningen ökade med 6,6 procent i april, rensat för förvärv och avyttringar.

Låga förväntningar och värdering

Dagens industri anser att Kesko, som haft några svåra år på börsen, nu erbjuder en möjlighet för långsiktiga investerare. Förväntningarna på företaget är lågt ställda, och bolagets framåtliggande p/e-tal ligger på cirka 14, vilket kan jämföras med ett femårssnitt på runt 19. Detta innebär att aktien kan vara undervärderad.

Stark försäljningsökning

Kesko har fått en positiv start på det andra kvartalet, med en försäljningsökning på 6,6 procent i april. När man rensar för förvärv och avyttringar samt mäter i lokala valutor, uppgår ökningen till 2,8 procent. Denna försäljningsökning visar på en fortsatt stark ställning på den nordiska och finska marknaden.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Rekommendation för långsiktiga investerare

I sin kommentar skriver Di: "En stark ställning på den nordiska och finska marknaden, låga förväntningar samt en pressad värdering gör att Kesko lockar. Den som vill investera bör vara beredd på att det kan vara skakigt ett par kvartal till, men för den långsiktiga är det dags att börja doppa tårna.”

Vi på Börskollen noterar att medan Kesko kan möta kortsiktiga utmaningar, ser den långsiktiga potentialen lovande ut för investerare som är beredda att ta en viss risk.

Även Affärsvärlden ger köpråd

Även Affärsvärlden kom med ett köpråd för Kesko på måndagen. Tidningen anser att dagligvaruhandeln inom Keskogruppen är den mest lockande delen av verksamheten. "Givet att man får helheten så billigt kan vi dock leva med att man får de andra verksamheterna på köpet. Vi tycker att Kesko känns köpvärd vid den här nivån", skriver Affärsvärlden i en färsk analys.

Börskollen om Kesko

Kesko är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Finland och handlas med tickern KESKOB på Large Cap. Kesko verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 687 st ägare hos Avanza samt 29430 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Kesko är ett företag som är aktivt inom handeln. De tillhandahåller olika tjänster med fokus på livsmedel, bygg och teknik. Deras expertis ligger främst inom skapandet av butiksidéer, försäljning genom olika kanaler, utveckling av e-handelssajter samt affärsstrategier. Företagets verksamhet är främst koncentrerad till Norden och Baltikum. Deras huvudkontor är beläget i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Kesko, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Kesko

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Kesko

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt