Tidningen ser vändning för Sensys – massiv orderstock och fina kunder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tidningen ser vändning för Sensys – massiv orderstock och fina kunder

Tidningen

Efter flera år av kursnedgång för Sensys Gatso Group, ser det nu ut att ljusna för bolaget. Med en stark orderingång och en stor orderstock i sikte, ser Privata Affärer ett köpläge med en riktkurs på 90 kr.

  • Det trafiksäkerhetsfokuserade företaget Sensys Gatso har haft en tuff tid på börsen, men framtidsutsikterna ser nu ljusare ut än någonsin.
  • Orderboken har ökat med över två miljarder kr sedan 2022, drivet av stora kontrakt med svenska Trafikverket och en holländsk myndighet.
  • Efter ett svagt första kvartal har den ekonomiska utvecklingen förbättrats successivt och omsättningen steg med 65 procent i det tredje kvartalet.

En svajig historik men ljusare framtid

Sensys, som utvecklar och säljer system för hastighets- och rödljusövervakning, har haft en svajig historik och risken i aktien anses vara hög. Trots detta ser framtidsutsikterna lovande ut. Med en ökad orderbok och stora kontrakt med svenska Trafikverket och en holländsk myndighet, ser det ut att gå bolagets väg, menar Privata Affärer i en färska analys.

Stark orderingång och förbättrad omsättning

Under det tredje kvartalet 2023 steg omsättningen med 65 procent till 157 miljoner kr, drivet av en högre andel systemförsäljning och återupptagna leveranser på en stor order i Saudiarabien.

Orderingången ökade också markant, främst på grund av order från USA och Holland. Den gigantiska ordern till svenska Trafikverket, värd 850 miljoner kr över en tolvårsperiod, kommer att påbörjas under det första kvartalet 2024.

Detta rapporterar Privata Affärer om.

Förbättrad rörelsemarginal väntas

Tidningen lyfter också fram att rörelseresultatet före avskrivningar tredubblades till 19,2 miljoner kr under det tredje kvartalet 2023, och rörelseresultatet förbättrades markant från en förlust i jämförelseresultatet till 8,3 miljoner kr. Marginalen förväntas förbättras ytterligare när utvecklingsarbetet för bolagets kommersiella projekt har slutförts och intäkterna successivt ökar framöver.

"Trots hög risk gör den starka orderingången och en smått gigantisk orderstock att vi sätter köp på Sensys Gatso. Med förväntat stark vinsttillväxt kan p/e-talet redan i år vara så lågt som 11-12 och bör falla snabbt kommande år."

Läs också: Di: Därför är framtiden ljus för försvarskoncernen

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Sensys Gatso

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Sensys Gatso

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt