Tidningen slopar säljstämpeln för Viaplay
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Tidningen slopar säljstämpeln för Viaplay

Tidningen

Mediebolaget Viaplay Group har genom en rekonstruktion lyckats köpa sig tid för att vända rörelsen och uppdatera sin rättighetsportfölj, enligt en analys från Affärsvärlden. Tidigare hade Affärsvärlden råd att sälja aktien, men nu har tonen ändrats. Med nya kompetenta huvudägare på plats och en möjlig utsikt till ett framtida utköp har Affärsvärlden ändrat sin tidigare säljrekommendation till en neutral stämpel för aktien.

  • Viaplay Group har genom en rekonstruktion köpt sig tid för att vända rörelsen och förnya sin rättighetsportfölj.
  • Affärsvärlden har ändrat sin tidigare säljrekommendation till en neutral stämpel för Viaplay-aktien.
  • Nya kompetenta huvudägare har tagit plats i bolaget, vilket antyder att ett utköp kan vara på horisonten, trots att det kan dröja.

En möjlighet för förändring

Viaplay Group har, genom sin rekonstruktion, skapat möjligheter för sig själva att vända rörelsen och uppdatera sin rättighetsportfölj. Denna rörelse visar på bolagets förmåga att anpassa sig och sträva efter förbättringar i en ständigt föränderlig medieindustri.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens förändrade syn på Viaplay

Affärsvärldens ändring från en säljrekommendation till en neutral stämpel för Viaplay-aktien tyder på att det finns en förändring i synen på bolaget. Med nya ägare vid rodret och en möjlighet för ett framtida utköp, verkar Viaplay Group vara på rätt väg mot en mer stabil framtid.

Här på Börskollen följer vi med intresse hur Viaplay Groups fortsatta resa utvecklas.

Börskollen om Viaplay

Viaplay är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VPLAY B på Mid Cap. Viaplay verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 25762 st ägare hos Avanza samt 8678 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Viaplay Group är verksamt inom underhållningsbranschen. Inom bolaget återfinns ett brett utbud av TV kanaler, streamingtjänster samt radiostationer, som vidaresänds runtom den nordiska marknaden. Mer kända varumärken inkluderar ViaPlay, Rix FM samt Viasat. Kunderna återfinns bland företagskunder, där utbudet består av annonsering och digitala marknadsföringstjänster, samt bland privata användare.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Viaplay, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Viaplay

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Viaplay

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt