Tidningen: Stor uppsida för försvarsbolaget – om Trump vinner valet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Makroekonomi

Tidningen: Stor uppsida för försvarsbolaget – om Trump vinner valet

Tidningen:

Dagens industri råder till köp av det tyska försvarsbolaget Rheinmetall om Donald Trump vinner presidentvalet i USA. Enligt en analys skulle en sådan seger leda till att europeiska stater ökar sina försvarsutgifter, vilket gynnar bolaget. Rheinmetall värderas för närvarande lägre än svenska Saab.

  • Dagens industri ser stor uppsida för Rheinmetall vid en Trumpseger.
  • Bolaget värderas lägre än Saab men har potential för omedelbar kursuppgång.
  • En ev/ebit-multipel på 30 kan innebära en uppsida på 78 procent.

Potential vid Trumpseger

Enligt en analys från Dagens industri skulle en vinst för Donald Trump i det amerikanska presidentvalet innebära att europeiska länder tvingas rusta upp sina försvar. Detta skulle göra Rheinmetall till en attraktiv investeringsmöjlighet eftersom bolaget för närvarande värderas till en ev/ebit-multipel på under 17, vilket är lägre än Saabs värdering.

Omedelbar kursuppgång

Dagens industri argumenterar att efter Joe Bidens misslyckade debattprestation finns det skäl att omedelbart justera upp Rheinmetalls värdering till en ev/ebit-multipel på minst 20, vilket skulle matcha Saabs nuvarande nivå. En sådan justering skulle resultera i en omedelbar kursuppgång på nästan 19 procent för Rheinmetalls aktie.

Långsiktig uppsida

Analysen pekar också på att det finns ännu större potential för Rheinmetall. Dagens industri menar att försvarsaktier som Rheinmetall, Saab och norska Kongsberg bör handlas till en ev/ebit-multipel på minst 30 vid en Trumpseger. För Rheinmetall skulle detta innebära en uppsida på hela 78 procent, exklusive de nya beställningar som förväntas komma in under de kommande åren.

För Saab och Kongsberg skulle en ev/ebit-multipel på 30 innebära en uppsida på 28 respektive 12 procent. Vi på Börskollen ser att detta kan vara en intressant möjlighet för investerare som vill dra nytta av potentiella politiska förändringar och ökade försvarsutgifter i Europa.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Rheinmetall

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt