Tietoevry nästan återhämtad efter hackerattack
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tietoevry nästan återhämtad efter hackerattack

Tietoevry

Den finsk-svenska IT-konsulten Tietoevry rapporterar att nästan all teknisk systemåterställning är genomförd efter en stor hackerattack i januari. Trots detta återstår det fortfarande arbete med att återställa alla kundtjänster, enligt företaget.

  • Teknisk återställning är 97 procent klar medan återställningen av kundtjänster ligger på 83 procent.
  • Tietoevrys VD, Kimmo Alkio, uttrycker ånger över de problem som attacken orsakat och kommenterar det "nya normala" med växande cyberbrottslighet.

Enligt ett pressmeddelande från Tietoevry, har företaget lyckats återställa 97 procent av dess tekniska system och 83 procent av kundtjänsterna efter den omfattande hackerattacken som inträffade i januari. Flera kunders specifika system återstår dock fortfarande att återställa, då dessa är mer komplicerade. Företaget poängterar att dess högsta prioritet för närvarande är att stödja kunderna i deras tjänsteåterställning.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

VD uttrycker ånger över konsekvenserna av attacken

Kimmo Alkio, VD för Tietoevry, uttrycker sin starka ånger över de problem som attacken orsakat. Han beskriver det som "beklämmande" att se de utmaningar som företagets kunder, liksom andra grupper och individer, har ställts inför som en följd av attacken.

Alkio kommenterar även det aktuella klimatet kring cyberbrottslighet, vilket han beskriver som "det nya normala". Han påpekar att denna typ av brottslighet är på frammarsch, både i omfattning och i dess konsekvenser för de drabbade.

Med händelser som denna i åtanke, har vi på Börskollen en ständig bevakning av aktuella trender och händelser inom IT-säkerhet och cyberbrottslighet för att kunna ge våra läsare den mest aktuella och relevanta informationen.

Börskollen om TietoEVRY

TietoEVRY är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TIETOS på Large Cap. TietoEVRY verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 3520 st ägare hos Avanza samt 523 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

TietoEVRY är ett teknikbolag. Inom bolaget erbjuds ett brett utbud av mjukvaru- samt molnbaserade lösningar. Störst kompetens återfinns inom affärsprocesser, applikationstjänster, infrastrukturlösningar, samt diverse front-end lösningar. Kunderna återfinns inom ett flertal marknader på global nivå. Bolaget kom till under 2019 via en sammanslagning av Tieto och EVRY. Huvudkontoret ligger i Helsingfors.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om TietoEVRY, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om TietoEVRY

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien TietoEVRY

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt