Tobii Dynavox föll kraftigt efter Apple-besked – Analytiker ger sin syn
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Tobii Dynavox föll kraftigt efter Apple-besked – Analytiker ger sin syn

Tobii

Teknikbolaget Tobii Dynavox upplevde en betydande nedgång i aktiekursen efter att Apple meddelade att de kommer att införa eye tracking-teknik för Ipad och Iphone senare i år. Trots det negativa initiala marknadsreaktionerna anser både Handelsbanken och Redeye att detta inte utgör ett allvarligt hot mot Tobii Dynavox.

  • Apple introducerar eye tracking för Ipad och Iphone.
  • Handelsbanken ser positiv marknadsföringseffekt för Tobii Dynavox.
  • Redeye anser att kursfallet är överdrivet.

Handelsbankens syn på beskedet

Handelsbanken kommenterar att Apples inträde på marknaden snarare kan bidra till en ökad marknadstillväxt för eye tracking-teknologi än att det skulle utgöra ett direkt hot mot Tobii Dynavox. Enligt banken finns det få exempel där prissättningen av breda konsumentprodukter har påverkat prissättningen för medicinsk utrustning negativt.

De menar att den marknadsföringseffekt Apples lösningar kan medföra sannolikt kommer att väga tyngre än eventuella negativa konsekvenser.

Redeyes bedömning

Anlyshuset Redeye delar Handelsbankens optimistiska syn och anser att aktiekursens fall på 14 procent är överdrivet. De påpekar att Tobii Dynavox inte konkurrerar direkt med Apple och att den nya teknologin därför inte förväntas ha någon negativ inverkan på Tobii Dynavox verksamhet inom överskådlig framtid.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Trots den initiala nedgången har Tobii Dynavox aktiekurs återhämtat sig något, med viss uppgång under torsdagens handel.

Här på Börskollen fortsätter vi att följa utvecklingen noggrant för att hålla er uppdaterade om de senaste händelserna inom teknologisektorn.

Börskollen om Tobii Dynavox

Tobii Dynavox är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern TDVOX på Mid Cap. Tobii Dynavox verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 12387 st ägare hos Avanza samt 2677 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Tobii Dynavox utvecklar och säljer kommunikationshjälpmedel. Bolagets teknik erbjuder en uppsättning av olika lösningar och tjänster som bland annat innefattar specialutvecklade kommunikationsenheter, som styrs med ögonstyrning eller pekskärm, samt ett flertal olika mjukvaror för kommunikation och specialundervisning. Lösningarna används främst av personer med funktionsnedsättningar men även av terapeuter, logopeder, vårdgivare och sjukhus. Bolaget har sitt säte i Danderyd.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Tobii Dynavox, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tobii Dynavox

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt