Toppskiktet lämnar Oscar Properties
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Toppskiktet lämnar Oscar Properties

Toppskiktet

Oscar Properties, den (ö)kända bostadsutvecklaren, meddelar att deras VD Carl Janglin och finanschef Magnus Thimgren kommer att lämna sina befattningar. Avgångarna kommer efter att bolaget sålt av ungefär hälften av sitt fastighetsbestånd och därmed blivit ett betydligt mindre bolag.

  • VD Carl Janglin och finanschef Magnus Thimgren aviserar sina avgångar från Oscar Properties.
  • Bolaget har nyligen sålt av ungefär hälften av sitt fastighetsbestånd och genomgått en betydande omställning.
  • En ersättare till Janglin kommer att sökas omedelbart och bolaget anpassar sin personalstyrka till de nya förutsättningarna.

Janglin och Thimgren, som båda anslöt till Oscar Properties efter sommaren, hade en kort tid inom bolaget. "Bolaget har genomgått en stor omställning under min korta tid som VD. Det känns lämpligt att lämna nu när bolagets fastighetsportfölj och organisation blir väsentligt mindre och bolaget går in i nästa fas", säger Carl Janglin i en kommentar.

En betydligt mindre organisation

Oscar Properties styrelseordförande Peter Norman berättar för Dagens industri att bolaget, efter försäljningen av hälften av sitt fastighetsbestånd förra månaden, är ett betydligt mindre bolag än när Janglin tog över. "Carl tyckte själv att det här inte riktigt var det bolag som han sökte till, med tanke på att vi nu är mycket mindre", säger Peter Norman.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Söker ny ledning

Carl Janglin kommer att stanna kvar i sin befattning tills en efterträdare är utsedd. "Bolaget kommer genast att påbörja rekryteringsarbetet av en ersättare. Bolaget har också påbörjat processen att anpassa personalstyrkan till de ändrade förutsättningarna.", tillägger Janglin. Realtid rapporterar att Oscar Properties nyligen varslat 50 medarbetare om uppsägning.

Om Oscar Properties

Oscar Properties är ett bolag från Sverige och listat på Small Cap. Bolaget verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 10049st ägare hos Avanza samt 1182st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Oscar Properties är verksamma inom fastighetsbranschen. Bolaget förvärvar, utvecklar och säljer fastigheter med centrrala lägen runtom Stockholmsområdet. Bolagets vision är att vara en långsiktig aktör samt bidra med kunskap inom omvandlingsprojekt och nyproduktion av bostäder. Förutom privata bostadsrätter utför bolaget omvandling av industri-, kontors- och skolbyggnader. Oscar Properties etablerades 2004 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Oscar Properties

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Oscar Properties

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt