Traton sammanslår utvecklingsavdelningarna inom Scania och MAN
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Traton sammanslår utvecklingsavdelningarna inom Scania och MAN

Traton

Fordonstillverkaren Traton har beslutat att föra samman utvecklingsavdelningarna från Scania och MAN. Sammanläggningen kommer att inbegripa totalt 8 000 ingenjörer, och genererar inga neddragningar. Lisa Lorentzon, ordförande för Akademikerföreningen på Scania, hävdar att detta är ett positivt steg för Scania.

  • Sammanslagningen av Scania och MAN:s utvecklingsavdelningar kommer att ske under Tratons paraply.
  • Sammanlagt 8 000 ingenjörer kommer att vara del av det nya gemensamma bolaget, inklusive 4 000 från Scania.
  • Neddragningar är inte planerade i samband med denna sammanslagning.

Enligt en rapport från Dagens industri har Traton, som också innefattar Navistar och Volkswagen Truck and Bus, nu tagit steget att sammanföra utvecklingsavdelningarna för Scania och MAN. Denna fråga har varit omdiskuterad under en längre tid.

Sammanslagningen ses som positiv för Scania

Lisa Lorentzon, ordförande för Akademikerföreningen på Scania, uttrycker sin positiva inställning till förändringen. "Det här är bra för Scania", säger hon till affärstidningen. Vi på Börskollen ser att detta kan bidra till ökad samordning och effektivitet inom företaget.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Inga neddragningar planerade

Trots den omfattande sammanslagningen, som berör cirka 8 000 ingenjörer, kommer inga neddragningar att genomföras. Cirka hälften av dessa ingenjörer kommer från Scania. Sedan oktober 2021 har Scanias VD, Christian Levin, även agerat som VD för Traton, vilket kan ha bidragit till den smidiga övergången.

Börskollen om Traton

Traton är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern 8TRA på Large Cap. Traton verkar inom sektorn Industri och aktien har 9959 st ägare hos Avanza samt 1981 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Traton är verksamma inom fordonsbranschen. Bolagets specialistkompetens återfinns inom tillverkning och utveckling av större lastbilar för industriellt bruk. Lastbilarna säljs under varierade varumärken där de mest kända inkluderar Scania, MAN, samt RIO. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa och Asien. Huvudkontoret ligger i Munchen.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Traton, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Traton

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt